G4Media.ro

Zelenski spune că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la…

Sursa foto: Twitter Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський

Zelenski spune că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei rusești

Președintele Ucrainei spune că 31.000 de soldați au fost uciși de când a început invazia pe scară largă a Rusiei. Volodimir Zelenski a declarat că nu va da numărul răniților, deoarece acest lucru ar ajuta la planificarea militară rusă, relatează BBC.

În mod obișnuit, oficialii ucraineni nu fac public numărul militarilor uciși în război.

Declarația lui Zelenski vine după ce ministrul Apărării a declarat că jumătate din ajutorul occidental pentru Ucraina a fost întârziat, ceea ce a costat vieți și teritoriu.

„În acest moment, angajamentul nu înseamnă livrare”, a declarat Rustam Umerov într-un discurs televizat duminică.

Ucraina se confruntă în prezent cu o serie de eșecuri în misiunea sa de a alunga Rusia de pe teritoriul său.

Rustam Umerov a declarat că lipsa de provizii a dezavantajat și mai mult Ucraina „în matematica războiului”.

„Facem tot ce este posibil și imposibil, dar fără aprovizionare la timp ne dăunează”, a spus el.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a avertizat în noiembrie că planurile de livrare a unui milion de proiectile de artilerie până în martie nu vor fi îndeplinite.

În ianuarie, Uniunea Europeană (UE) a declarat că doar puțin peste jumătate dintre acestea vor ajunge în Ucraina până la termenul limită și că întreaga cantitate promisă nu va fi trimisă până la sfârșitul anului 2024.

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a dat vina pe lipsa capacității de producție, dar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aliații au intensificat acest lucru.

Forțele ucrainene s-au plâns deseori de lipsuri în războiul lor cu Rusia.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că unul dintre motivele pentru care contraofensiva mult anticipată a Ucrainei nu a început la începutul anului trecut a fost lipsa de arme.

Această contraofensivă a eșuat în mare parte – unul dintre numeroasele eșecuri cu care s-a confruntat Kievul după unele succese inițiale în respingerea Rusiei după ce aceasta a invadat în februarie 2022.

Săptămâna trecută, s-a anunțat că trupele s-au retras din orașul cheie din est Avdiivka – cea mai mare victorie a Moscovei în ultimele luni.

De asemenea, Zelenski a pus această situație parțial pe seama livrărilor lente de arme occidentale.

Între timp, administrația Biden a declarat că întârzierea în Congres a unui pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina a dus la căderea orașului.

În ciuda întârzierii, premierul ucrainean a arătat o notă optimistă.

„Suntem profund convinși că Statele Unite nu vor abandona Ucraina, atât în ceea ce privește sprijinul financiar, cât și cel militar, armat”, a declarat duminică Denis Shmial.

Comentariile sale vin după ce Zelenski a făcut presiuni asupra membrilor G7 – cele mai bogate democrații din lume – pentru a-și spori „sprijinul vital” pentru ca țara sa să câștige războiul.

„Știți foarte bine că avem nevoie de toate acestea la timp și ne bazăm pe voi”, a spus el în cadrul unei reuniuni virtuale.

Liderii occidentali au călătorit sâmbătă la Kiev în semn de solidaritate cu Ucraina, în contextul în care țara a marcat doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei.

Acolo, s-a anunțat că Italia și Canada au semnat acorduri de securitate cu Ucraina – consolidând sprijinul până când țara va putea adera la NATO.

Acordul cu Canada include un ajutor financiar și de apărare de peste trei miliarde de dolari canadieni.

Nu numai Ucraina are probleme în a-și finanța activitățile militare. De asemenea, Rusia se străduiește să furnizeze muniție și arme, potrivit oficialilor occidentali.

„Capacitățile interne de producție de muniție ale Rusiei sunt în prezent insuficiente pentru a satisface nevoile conflictului din Ucraina”, a afirmat un oficial occidental.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează