G4Media.ro

Piept de pui cu ”dungi albe” în magazinele Lidl din Italia /…

Sursa foto: La Reppublica

Piept de pui cu ”dungi albe” în magazinele Lidl din Italia / Asociațiile pentru protecția animalelor susțin că e un semn al îmbolnăvirii păsărilor / Lidl: ”Nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorului”

Asociațiile de protecția animalelor acuză Lidl Italia că pune în vânzare carne de pui care arată că păsările au fost bolnave, scrie La Reppublica. De cealaltă parte, compania admite că dungile albe vizibile pe anumite pachete cu piept de pui poate fi atribuită doar parțial tipului de creștere al păsărilor și este detectată ”cu o frecvență neglijabilă”.

Essere Animali, o organizație care apără drepturile animalelor au acuzat compania Lidl că pune în vânzare carne de pasăre care arată că acestea au fost supuse unei creșteri intensive și că dungile albe arată că acestea ar fi fost bolnave înainte de sacrificare.

Acuzații false și un angajament față de bunăstarea animalelor. Acestea sunt cele două puncte pe care se bazează apărarea Lidl în ceea ce privește problema dungilor albe de pe pieptul de pui.

„În ceea ce privește acuzațiile nefondate și nejustificate ale asociației pentru drepturile animalelor „Essere Animali”, Lidl Italia se distanțează în mod clar de difuzarea alarmistă a unor astfel de știri, care nu sunt adevărate și care au ca scop exclusiv obținerea de vizibilitate mediatică în detrimentul unei informări corecte a consumatorilor.

Prezența dungilor albe în pieptul de pui („dungi albe”) disponibile în mod obișnuit pe piață, așa cum au raportat furnizorii Lidl și cum a confirmat asociația profesională a producătorilor de carne (UNAItalia), nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorului, poate fi atribuită doar parțial tipului de creștere și este detectată cu o frecvență neglijabilă. În produsul selectat pentru Lidl, de fapt, așa cum au confirmat furnizorii lanțului, striurile albe se găsesc într-un procent mai mic de 5%.

Reafirmându-și „angajamentul continuu și neschimbat de a dezvolta standarde mai bune de bunăstare a animalelor”, Lidl Italia anunță posibilitatea de a da în judecată Essere Animali pentru ceea ce numește acuzații defăimătoare și își confirmă activitatea în favoarea sănătății găinilor.

„Un angajament concret, asumat cu mult înainte de campaniile demarate de Essere Animali, care se traduce, de exemplu, prin adoptarea, în colaborare cu furnizorii săi, a unor acțiuni concrete pentru a îmbunătăți practicile de creștere a animalelor și a oferi astfel un sortiment din ce în ce mai responsabil – continuă Lidl – Carnea de pui proaspătă, neprelucrată, vândută în magazinele noastre, de exemplu, provine de la furnizori care garantează ferme controlate și certificate, în care se utilizează lumina naturală și îmbogățirea mediului”.

Însfârșit, „societatea ia act de faptul că asociația Essere Animali, de peste un an, solicită exclusiv Lidl Italia, ca unic semn al comerțului național de mare distribuție (Gdo), să adere la standardele de bunăstare animală ale ECC (European Chicken Commitment) prin campanii defăimătoare continue și repetate. Prin urmare, Lidl Italia își rezervă dreptul de a se apăra împotriva unui astfel de comportament în instanțele corespunzătoare”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează