G4Media.ro

Balsamul tău de buze face mai mult rău decât bine? Ce ingrediente…

Sursa Foto: Pexels.com

Balsamul tău de buze face mai mult rău decât bine? Ce ingrediente sunt bune și care trebuie evitate / De ce se usucă buzele

În timpul lunilor reci de iarnă, s-ar putea să vă treziți că apelați mai des la creme hidratante și balsamuri de buze, din cauza pielii uscate. Dar nu toate produsele sunt create în mod egal – unele balsamuri de buze pot exacerba uscăciunea, relatează Health.com

„Trebuie să fiți foarte atenți la alegerea unui balsam de buze, deoarece unele pot înrăutăți uscăciunea buzelor”, a declarat pentru Health Shari Lipner, MD, PhD, dermatolog la Weill Cornell Medicine.

Produsele pentru buze care includ anumite ingrediente, precum și parfumurile, pot contribui la uscăciunea buzelor, în special în timpul iernii. Acestea pot fi deosebit de dăunătoare pentru persoanele care se dau cu balsam de buze de mai multe ori pe parcursul zilei, a declarat pentru Health Michele Green, MD, un dermatolog cosmetic certificat, cu sediul în New York.

„Nu există o regulă de bază cu privire la cât de des ar trebui să aplicați balsam de buze”, a spus Green. „Balsamul ar trebui aplicat pe buze atunci când acestea se simt uscate sau crăpate și poate fi reaplicat pe tot parcursul zilei, [dar anumite] ingrediente pot duce la creșterea uscăciunii atunci când sunt folosite în exces.”

Iată ce ingrediente să căutați – precum și pe care să le evitați – atunci când alegeți un balsam de buze.

Produse și ingrediente pentru buze hidratate

Există un motiv pentru care buzele noastre devin deosebit de uscate în timpul iernii.

„Spre deosebire de restul corpului nostru, buzele noastre nu conțin glande uleioase și nu pot produce hidratare”, a spus Green.

Din acest motiv, ea recomandă să încercați un ulei de buze dacă vă confruntați cu buze uscate.

„[Balsamurile de buze] mențin buzele hidratate prin crearea unei bariere între buze și mediul înconjurător”, a explicat ea, „permițând o retenție sporită a umidității, [dar] aceste produse nu pătrund în buze pentru a adăuga hidratare”.

Aici este locul în care uleiurile de buze pot fi de ajutor.

Green a explicat că uleiurile de buze pot funcționa pentru a pătrunde în buze și pentru a oferi o hidratare intensă, menținând buzele hidratate mai mult timp.

Unele alte produse pentru buze pot ajuta, de asemenea, la combaterea uscăciunii.

„Balsamurile de buze cu substanțe ocluzive, cum ar fi vaselina sau untul de shea, pot ajuta la prevenirea pierderii de hidratare pe parcursul zilei, iar utilizarea unei măști de buze pe timp de noapte cu ingrediente hidratante este, de asemenea, excelentă pentru a oferi o hidratare intensă peste noapte”, a spus Green.

Green recomandă să căutați produse pentru buze care să conțină următoarele ingrediente:

  • Acid hialuronic
  • Vaselină
  • Unt de shea
  • Ceară de albine
  • Vitamina E

„Acidul hialuronic este un umectant puternic care poate reține de o mie de ori greutatea sa în apă pentru a atrage crema hidratantă pe buze”, a spus Green. „Vaselina, untul de shea și ceara de albine sunt ocluzivi care blochează umiditatea pentru a preveni pierderea de apă, [iar] vitamina E este un antioxidant care protejează buzele de daunele provocate de radicalii liberi în urma expunerii la UV”.

De asemenea, este important să alegeți un produs pentru buze care să conțină minimum SPF 15 pentru a vă proteja buzele de daunele provocate de soare, a adăugat Green.

Ingrediente de evitat

Anumite ingrediente pot usca buzele, provocând daune atunci când sunt aplicate de mai multe ori.

Ar trebui să evitați produsele pentru buze cu următoarele ingrediente:

  • Fenol
  • Mentol
  • Acid salicilic
  • Lanolină

Lipner a explicat că produsele cu anumite mirosuri sau gusturi, precum vanilie sau scorțișoară, pot fi, de asemenea, dăunătoare.

Alte moduri de a-ți menține buzele hidratate

Folosirea balsamului de buze sau a altor produse pentru buze nu este singura modalitate prin care puteți evita ca buzele să fie prea uscate, a spus Green.

„Cremele hidratante pentru față pot ajuta la menținerea hidratării pielii din jurul buzelor și pot fi, de asemenea, folosite în cantități mici pe buze pentru o hidratare sporită”, a explicat ea. „Cremele hidratante pentru față conțin, de obicei, ingrediente hidratante, cum ar fi acidul hialuronic, care pot pătrunde și fi absorbite în piele.”

Menținerea hidratării – prin consumarea unei cantități suficiente de apă – poate ajuta, de asemenea, la fel ca și utilizarea unui umidificator în casă, a spus Green.

Și, deși ați putea fi tentat să vă lingeți buzele dacă acestea sunt uscate, nu ar trebui să o faceți.

„Evitați să lingeți buzele, ceea ce face ca saliva să se evapore mai repede și poate usca de fapt buzele”, a spus Lipner.

Sursa: Health.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează