G4Media.ro

Student evreu bătut de un student pro-palestinian la Berlin  / A fost…

Sursa Foto: X

Student evreu bătut de un student pro-palestinian la Berlin  / A fost internat la spital cu fracturi la nivelul feței / Indignare față de valul de antisemitism

Un student evreu a ajuns la spital după ce a fost bătut vineri seară de un coleg de clasă în urma unei dispute pe tema conflictului israeliano-palestinian în cartierul Mitte din Berlin, a anunțat sâmbătă seara poliția berlineză, relatează The Jerusalem Post.

Studentul evreu se plimba împreună cu o cunoștință când s-au întâlnit cu un coleg și între cei doi s-a iscat o dispută, deoarece studentul evreu este pro-Israel, iar celălalt student este pro-palestinian.

În timpul disputei, celălalt student l-a lovit brusc pe studentul evreu de mai multe ori în față, făcându-l pe acesta să cadă. Apoi l-a lovit cu piciorul pe studentul evreu care zăcea la pământ și a fugit de la locul faptei.

Studentul evreu a fost internat la spital având fracturi la nivelul feței.

Studentul suspectat că l-a bătut pe studentul evreu a fost localizat de poliție la domiciliul său din Schöneberg. În timpul unei percheziții ordonate de instanță la domiciliul său, serviciile de urgență au confiscat probe, inclusiv smartphone-ul studentului.

Ancheta este în curs de desfășurare și a fost preluată de un comisar de la poliția de securitate de stat din cadrul Biroului Poliției Criminale de Stat.

Vicepreședintele Uniunii Studenților Evrei își exprimă indignarea față de valul de antisemitism.

Noam Petri, vicepreședintele Uniunii Studenților Evrei din Germania, și-a exprimat indignarea față de atac într-o postare pe X, scriind că ambii studenți erau de la Freie Universität Berlin.

„Ajunge, @FU_Berlin!”, a scris Petri. „Până în ziua de azi, grupurile antisemite își răspândesc ura. Până în prezent, nu a fost emis niciun ordin de restricție. Noi continuăm să luptăm”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. L-ai aranjat pe viata. Ala o sa mearga sa te de-a in judecata, iar tu o sa platesti daune si copii tai si stranepotii tai de o sa va usture fundul.