G4Media.ro

Coliziune între două trenuri pe un pod feroviar în cartierul Palermo, din…

sursa foto: captura video

Coliziune între două trenuri pe un pod feroviar în cartierul Palermo, din Buenos Aires / Peste 60 de răniţi raportați / Zeci de ambulanţe la faţa locului

Peste 60 de răniți au fost raportați   în urma unei coliziuni între două trenuri, în Buenos Aires, Argentina, relatează AFP. Un număr de 30 de persoane au fost spitalizate, dintre care două se află în stare gravă. Cei doi răniţi  cu traumatisme craniene au fost evacuaţi cu elicopterul, a declarat presei un reprezentant al serviciilor de urgenţă(SAME), Alberto Crescenti.

”Nu există morţi”, a transmis și primarul Buenos Airesului, Jorge Macri.

CompaniaTrenes Argentinos a anunţat într-un comunicat că un tren de pasageri cu şapte vagoane a intrat în coliziune cu o garnitură de întreţinere alcătuită dintr-o locomotivă şi un vagon cu material pe un pod, în cartierul Palermo, imediat după ora locală 10.30 (16.30, ora României).

Din cauza impactului, ”locomotiva şi primul vagon de pasageri au deraiat”.

Câteva zeci de ambulanţe au fost trimise la locul accidentului.

Ministrul Transporturilor, Franco Mogetta a anunţat că 60 de persoane au fost rănite în total, dintre care aproximativ 30 au fost rănite uşor şi nu au necesitat spitalizarea.

Salvatori şi pompieri au evacuat toţi pasagerii în aproximativ 40 de minute, a sublniat primarul Buenos Airesului.

”Pentru moment, nu există suficiente informaţii despre cauzele accidentului”, a subliniatJorge Macri în faţa presei.

Ancheta examinează dacă a existat ”o problemă de semnalizare” atât din partea garniturii care lucra pe calea ferată, cât şi a trenului de pasageri, a adăugat el.

El a evocat plângeri cu privire la ”furturi de cablu”, pe care ancheta urmează să le verifice. Furtul de cabluri de cupru sau de alte metale a înregistrat în ultimele luni o creştere puternică în Argentina, pe fondul unei deteriorări economice – o inflaţie de 288% şi un nivel al sărăciei de 42% în rândul populaţiei la sfârşitul lui 2023.

Imagini aeriene de la locul accidentului arată un vagon în parte sfârtecat, înclinat spre balustrada metalică a podului feroviar care trece pe deasupra unui bulevard. Era neclar dacă era vorba despre un vagon de pasageri sau despre vagonul tehnic. Izbitrura ”a fost foarte puternică. Am auzit ca şi cum s-ar fi frecat două maşini intrate în coliziune”, a declarat la postul TN o pasageră din ultimul vagon.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...