G4Media.ro

Ecuadorul își amână campionatul de fotbal din cauza violențelor legate de traficul…

sursa foto: Unsplash/ Kiyoshi

Ecuadorul își amână campionatul de fotbal din cauza violențelor legate de traficul de droguri/ Stare de urgență până în martie și stare de asediu pe timp de noapte

Guvernul ecuadorian a amânat startul campionatului său de fotbal din cauza gravei crize de securitate care afectează țara, cu un val de violențe legate de traficul de droguri. Se speră să se dea startul la 1 martie, scrie ouest-france.fr.

Ecuadorul, lovit luna trecută de un val de violențe legate de droguri, a amânat startul campionatului său de fotbal profesionist până la 1 martie din cauza crizei de securitate, a anunțat vineri organizatorul LigaPro. Consiliul președinților LigaPro a decis, în cadrul unei sesiuni extraordinare, „să amâne startul campionatului […] până la 1 martie”, a precizat organizația pe X (fostul Twitter). „Acest lucru se datorează decretelor actualului guvern”, a adăugat aceasta.

Campionatul, care va fi disputat de 16 echipe conduse de campioana în exercițiu LDU Quito, trebuia să înceapă la 16 februarie. Quito a declarat starea de urgență la 8 ianuarie, după ce evadarea liderului bandei Adolfo Macias, cunoscut sub numele de „Fito”, a declanșat un val de violență criminală fără precedent în întreaga țară.

Grupurile criminale legate de traficul de droguri și care implică în special columbieni și mexicani duc un război fără milă în închisori, unde cel puțin 20 de persoane au fost ucise de la începutul anului, iar aproximativ 200 de polițiști și gardieni au fost luați ostatici.

Stare de urgență până în martie și stare de asediu pe timp de noapte

Ca răspuns la criza de securitate, guvernul a decretat stare de urgență până în luna martie, cu interdicție de circulație pe timp de noapte, de la miezul nopții, ora locală, până la ora 5 dimineața, în zonele considerate foarte periculoase din 10 din cele 24 de provincii ale țării, cum ar fi Pichincha (regiunea capitalei) și Guayas (sud-vest).

Președintele ecuadorian Daniel Noboa a declarat, de asemenea, că națiunea se află în „conflict armat intern” și a ordonat armatei să neutralizeze organizațiile de traficanți de droguri, calificate drept „teroriști” și „beligeranți”.

De teamă, autoritățile locale au anulat evenimentele publice, în timp ce soldații au patrulat pe străzi și au preluat controlul închisorilor, care au devenit centre de operațiuni pentru traficanții de droguri. „Suntem de acord cu deciziile luate de poliție”, a declarat presei președintele LigaPro, Miguel Angel Loor, sperând că „la 1 martie vom putea începe normal, cu publicul, fără probleme”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează