G4Media.ro

Primul viscol al sezonului a lovit toată regiunea: Un mort și zeci…

sursa foto: ISU Dobrogea

Primul viscol al sezonului a lovit toată regiunea: Un mort și zeci de răniți, sute de localități fără electricitate în România, Bulgaria și Republica Moldova

Ninsorile abundente și viscolul puternic de duminică în România și Republica Moldova s-au soldat cu un mort și sute de localități au rămas fără electricitate, obligând totodată la închiderea unor drumuri naționale, au anunțat autoritățile. În Bulgaria, guvernul a declarat stare de urgență în mari părți ale țării, scrie Euronews.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Republica Moldova a murit duminică după ce vehiculul în care se afla a derapat de pe șosea și s-a izbit de un copac, a anunțat poliția națională din Moldova, adăugând că șase accidente rutiere au fost raportate până în jurul prânzului, ora locală.

„Facem apel în mod repetat la șoferi să nu pornească la drum cu mașini neechipate și să circule cu viteză redusă”, a declarat poliția moldovenească într-un comunicat postat pe Telegram, și a avertizat împotriva conducerii „fără o nevoie urgentă”.

În România, au fost emise avertizări meteorologice cod roșu în județele din estul țării Constanța, Tulcea, Galați și Brăila, unde vântul ar fi urmat să atingă până la 100 km/h, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja, a declarat duminică pentru The Associated Press că peste 400 de localități au suferit întreruperi de energie electrică.

Autoritățile pentru situații de urgență au declarat că atât drumurile naționale, cât și cele locale din cele patru județe au fost închise duminică. Oficialii din județele Constanța și Brăila au anunțat că cel puțin 69 de localități au rămas fără electricitate, dar că au fost trimise echipe pentru a remedia întreruperile. Alte avertizări meteo, mai puțin severe, au fost emise și pentru alte părți ale României.

În Bulgaria vecină, furtuni puternice de iarnă au adus, de asemenea, căderi abundente de zăpadă și au determinat guvernul să declare duminică stare de urgență în mari părți ale țării. Peste 1.000 de localități, majoritatea din nord-estul Bulgariei, au rămas duminică fără electricitate, potrivit premierului Nikolay Denkov.

În Bulgaria, două persoane au murit în accidente de circulație și 36 au fost rănite în timpul furtunilor din ultimele 24 de ore. De asemenea, vântul puternic a închis drumuri, a provocat accidente de circulație și întârzieri în călătorii și a doborât copaci și linii electrice, a declarat Denkov.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează