G4Media.ro

Benjamin Netanyahu spune că Israelul ”își va asuma responsabilitatea pentru securitatea” Fâșiei…

Sursa foto: Jaafar ASHTIYEH / AFP

Benjamin Netanyahu spune că Israelul ”își va asuma responsabilitatea pentru securitatea” Fâșiei Gaza pe termen nedeterminat: ”Am văzut ce se întâmplă când nu o avem”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că ţara sa îşi va asuma „responsabilitatea generală pentru securitatea” Fâşiei Gaza pentru o perioadă nedeterminată, după încheierea războiului cu Hamas, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală pentru securitatea” Fâşiei Gaza, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News.”Pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem. Când nu avem această responsabilitate pentru securitate, vedem izbucnirea violentă a terorii Hamas la o scară la care nu ne-am fi putut-o imagina”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins din nou, luni, ideea unei încetări a focului în Fâşia Gaza în absenţa eliberării ostaticilor răpiţi de teroriștii Hamas.

„Nu va exista nicio încetare a focului, nicio încetare generală a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri”, a spus el în acelaşi interviu.”În ceea ce priveşte (…) pauzele mici – o oră aici, o alta acolo – le-am avut deja”, a adăugat el.

„Presupun că vom analiza circumstanţele pentru a permite bunurilor – bunurilor umanitare – să intre sau ostaticilor noştri să plece. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului”, a repetat el. „Acest lucru ne-ar împiedica eforturile de a ne scoate ostaticii, pentru că singurul lucru care funcţionează asupra acestor criminali şi asupra Hamas este presiunea militară pe care o exercităm”, a spus el.

Întrebat despre responsabilitatea sa pentru atacul din 7 octombrie, premierul Netanyahu a răspuns: „Desigur”. „Nu există nicio îndoială şi trebuie rezolvată după război”, a spus el, adăugând că,”în mod clar”, guvernul său nu şi-a îndeplinit obligaţia de a proteja cetăţenii.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. si cum isi vor exercita aceasta responsabilitate?

  2. Rațional, consecința ocupării teritoriilor este o eroare a actualei guvernări vremelnice de dreapta. Conflictul se menține cel puțin în regiune pe termen lung, iar viitoarele guvernări, poate mai moderate, vor recunoaște ca a fost o greșeală, așa cum s-a mai întâmplat.

  3. Ca și cum nu erau deja responsabili, guvernul lui și el personal. Tot sângele e pe mâinile lui.