G4Media.ro

Casa Albă pregătește o întâlnire Biden-Xi în noiembrie în SUA

Sursa foto: SAUL LOEB / AFP

Casa Albă pregătește o întâlnire Biden-Xi în noiembrie în SUA

Echipele președintelui american Joe Biden și ale omologului său chinez Xi Jinping au parafat un acord de principiu privind o întâlnire între cei doi lideri în luna noiembrie la San Francisco, dar mai trebuie puse la punct detalii importante, a declarat marți un înalt oficial al administrației americane, citat de agenția Reuters.

Aceste comentarii au venit după ce purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă zilnice, că președinții american și chinez doresc să aibă o „conversație constructivă” în marja forumului de cooperare economică Asia-Pacific, care va avea loc la San Francisco între 12 și 18 noiembrie.

În urmă cu câteva zile, președintele chinez Xi Jinping a declarat că Beijingul este pregătit să coopereze cu Washingtonul dacă cele două țări își gestionează diferențele și lucrează împreună pentru a face față provocărilor internaționale.

Capacitatea Washingtonului și a Beijingului de a stabili maniera „corectă” de a se înțelege va fi crucială pentru lume, a scris Xi Jinping într-o scrisoare trimisă Comitetului Național pentru Relațiile SUA-China, cu sediul la New York.

Potrivit lui Xi Jinping, relațiile bilaterale mai stabile ar trebui să se bazeze pe principiile „respectului reciproc, coexistenței pașnice și cooperării reciproc avantajoase”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează