G4Media.ro

Mii de locuitori din Gaza au invadat depozitele UNRWA, de unde au…

sursa foto: Captura video

Mii de locuitori din Gaza au invadat depozitele UNRWA, de unde au sustras făină și produse de bază / “Ordinea publică începe să se destrame”

Mii de locuitori din Fâșia Gaza au invadat depozitele și centrele de distribuție ale Agenției Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni (UNRWA) pentru a sustrage făină și produse de bază, a anunțat duminică UNRWA, potrivit BBC.

Într-un comunicat, Agenția ONU de sprijin și lucrări pentru refugiații palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) a apreciat că incidentele reprezintă „un semn îngrijorător că ordinea publică începe să se destrame după trei săptămâni de război și asediu în Gaza”, ținta unei vaste ofensive israeliene ca răspuns la atacurile Hamas care au ucis 1.400 de israelieni la 7 octombrie.

Ajutoarele umanitare au sosit cu camioanele în ultima săptămână în enclava bombardată și asediată de Israel, lipsită de alimente, apă potabilă, combustibil și medicamente.

Comunicatul UNRWA dat publicității duminică nu precizează ce depozite au fost percheziționate sau când s-a întâmplat acest lucru.

Raidurile israeliene au provocat moartea a 7.650 de palestinieni din Gaza, potrivit unui raport publicat sâmbătă de Ministerul Sănătății din teritoriul controlat de Hamas.

UNRWA se descrie ca fiind „unică în ceea ce privește angajamentul său de lungă durată față de un grup de refugiați”.

Ea are un rol dublu, care cuprinde responsabilități umanitare și de dezvoltare, oferind, de fapt, servicii de tip guvernanță în zeci de tabere de refugiați din Cisiordania și Gaza, precum și din Liban, Siria și Iordania.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Care ordine publica? Aia in care scuipau pe cadavrele civililor adusi in Gaza?