G4Media.ro

UPDATE: Explozie într-un poligon al Armatei din Sălaj: nouă militari răniți, dintre…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE: Explozie într-un poligon al Armatei din Sălaj: nouă militari răniți, dintre care unul grav / Cu toții sunt în stare stabilă / Au vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani

UPDATE, ora 16:

Cei nouă militari răniţi, miercuri, în urma exploziei unei grenade în poligonul Crasna sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în stare stabilă, au transmis reprezentanţii unităţii medicale, anunță Agerpres.

„În Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au ajuns 9 victime, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani. Majoritatea pacienţilor au plăgi penetrante la nivelul membrelor inferioare şi superioare. De asemenea, pacienţii sunt în curs de investigare pentru stabilirea diagnosticului, fiind în acest moment stabili şi conştienţi”, se arată în informarea de presă a unităţii spitaliceşti.

Potrivit sursei citate, toţi cei nouă pacienţi rămân internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, fiindu-le acordat fiecăruia inclusiv suport psihologic.

Ministerul Apărării Naţionale precizase, anterior, faptul că toţi cei nouă sunt militari din cadrul Batalionului 315 Artilerie ”Simion Bărnuţiu”, din Şimleu Silvaniei, iar unul dintre ei a suferit o rană gravă la picior.

Parchetul Militar a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

UPDATE: Ministerul Apărării Naționale a precizat că nouă militari au fost răniți, dintre care unul are o rană gravă a un picior și a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Comunicatul MApN:

Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Știrea inițială: O explozie produsă de o grenadă, în timpul unui exercițiu, a avut loc miercuri, într-un poligon al Armatei din localitatea Crasna, județul Sălaj, potrivit surselor G4Media.ro.

Cinci militari au fost răniți, dintre care doi cu răni minore. Ceilalți trei au fost preluați de ambulanță, fiind conștienți, potrivit acelorași surse.

Un elicopter SMURD a fost trimis la fața locului.

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. armata profesionista, merita PENSII SPECIALE

    • arma.ta de agiamii plagiatori cu pensii speciale care injura NATO SUA si UE pe retelele sociale si fac propaganda ruznaca (articol prezentat chiar de G4)

  2. Singurul război din viața lor e cel al pensiilor speciale. Stau și taie frunza la câini o viață întreagă, iar când fac și ei un antrenament, e vai de ei. Sunt plătiți pt evenimente virtuale, ipotetice. Vor pensii speciale, dar au uitat cine a tras în civili la lovitura de stat. Rămâne strict secret, dar știe toată lumea.

  3. Singurul război din viața lor e cel al pensiilor speciale.

  4. Cenzura de partid în acțiune.

  5. „Jucăriile” armatei sunt explozive!
    Explicația asta e pentru cei care denigrează armata și care maxim au tras cu un pistol cu apa.