G4Media.ro

13 persoane au murit și alte peste 100 au fost rănite într-o…

captura video

13 persoane au murit și alte peste 100 au fost rănite într-o busculadă la intrarea într-un stadion din Madagascar

Cel puţin 13 persoane, dintre care şapte minori, au fost ucise vineri într-o busculadă la intrarea într-un stadion din capitala Madagascarului, Antananarivo, plin până la refuz pentru deschiderea unei competiţii sportive, transmite AFP conform Agerpres.

Busculada s-a produs în faţa uneia din intrările pe stadionul Barea, unde o mulţime de aproximativ 50.000 de spectatori venise să urmărească deschiderea celei de-a 11-a ediţii a Jocurilor Insulelor din Oceanul Indian.

Bilanţul este încă provizoriu, dar potrivit unui deputat malgaş, 13 persoane au murit şi peste o sută au fost rănite.”Până acum sunt 13 morţi şi 107 răniţi”, a declarat politicianul de opoziţie Hanitra Razafimanantsoa la postul de radio local.

Potrivit Crucii Roşii, printre victime se numără şapte minori.”Şapte copii au murit, doi băieţi şi cinci fete”, a declarat pentru AFP Antsa Mirado, un oficial însărcinat cu comunicarea.”Era multă lume la intrare, ceea ce a declanşat o busculadă”, a adăugat el.

Un bilanţ anterior anunţat de premierul Christian Ntsay, care s-a deplasat la spitalul din capitală unde au fost transportaţi răniţii, menţiona 12 morţi şi aproximativ 80 de răniţi.

Potrivit Crucii Roşii, 12 persoane sunt în stare gravă, iar bilanţul s-ar putea modifica.

Echipele de salvare au întocmit o primă listă a răniţilor. Potrivit documentului consultat de AFP, persoanele care au nevoie de îngrijire au vârste cuprinse între 5 şi 70 de ani, iar printre aceştia se numără mulţi adolescenţi.

Prezent la ceremonia sportivă care a început în jurul orei 14:00 GMT, preşedintele Andry Rajoelina a solicitat un minut de reculegere.’Suntem aproximativ 50.000 pe stadion”, a spus şeful statului într-un discurs difuzat la televizor.”Un eveniment tragic a avut loc pentru că au fost busculade. Au fost răniţi şi morţi la intrare'”.

Jocurile Insulelor din Oceanul Indian este o competiţie multidisciplinară, care se desfăşoară anul acesta în Madagascar până pe 3 septembrie. Sunt organizate o dată la patru ani, în diferite insule din sud-vestul Oceanului Indian, de aproximativ 40 de ani.

Stadionul Barea, cel mai mare de pe insula cu o populaţie de aproximativ 28 de milioane de locuitori, a mai fost scena unui incident similar în 2019, când cel puţin 16 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în timpul unui concert organizat cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale. În 2016, explozia unei bombe artizanale cu ocazia celebrării zilei independenţei s-a soldat cu trei morţi şi o sută de răniţi, pe acelaşi stadion.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează