G4Media.ro

Protocol între Biserica Greco-Catolică și Arhivele Naționale pentru digitalizarea documentelor Mitropoliei Române…

sursa foto: Facebook/Arhivele Nationale ale Romaniei

Protocol între Biserica Greco-Catolică și Arhivele Naționale pentru digitalizarea documentelor Mitropoliei Române Unite cu Roma

Cardinalul Lucian Mureşan şi directorul Arhivelor Naţionale ale României, Cristian Aniţă, au semnat, luni, la Blaj, un protocol de colaborare în vederea digitalizării în următorii ani a documentelor Mitropoliei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică păstrate în depozitele Arhivelor Naţionale, relatează Agerpres.

„Azi, 14.08.2023, la Palatul Mitropolitan din Blaj, a fost semnat Protocolul de colaborare între Arhivele Naţionale ale României şi Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică – Arhiepiscopie Majoră. Documentul se referă la digitalizarea în următorii ani a documentelor create de Mitropolia Română Unită şi păstrate în depozitele Arhivelor Naţionale”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică – Arhiepiscopie Majoră a fost reprezentată de Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major, de episcopul eparhiei de Cluj-Gherla, Claudiu Pop, şi episcopul auxiliar al Arhiepiscopiei de Alba Iulia şi Făgăraş, Cristian Crişan.

Arhivele Naţionale ale României au fost reprezentate de directorul instituţiei, Cristian Aniţa, şi de şeful Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, Alexandra-Dana Zecheru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează