G4Media.ro

Începe FITS: peste 800 de evenimente în 80 de locații, participă 5.000…

Foto credit: FITS 2019, Sebastian Marcovici

Începe FITS: peste 800 de evenimente în 80 de locații, participă 5.000 de artiști din peste 75 de țări / Prima seară se va încheia cu faimoasele proiecții cu drone

Ajuns la cea de a 30 a ediție, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS), debutează vineri, 23 iunie. Sunt programate peste 800 de evenimente în 80 de locații, la care vor participa 5.000 de artiști din peste 75 de țări.

În mod oficial, deschiderea FITS are loc de la ora 16.00, la Catedrala Evanghelică C.A. „Sfânta Maria”, cu spectacolul muzical “O catedrală plină de orgi”.

Constantin Chiriac, președintele festivalului va ține un discurs, alături de primarul Sibiului, Astrid Fodor, Raluca Turcan, ministrul Culturii, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, E. S. Arthur Mattli și Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român.

Tema Festivalului este “Miracol”, iar organizatorii transmit faptul că este un miracol pentru că, vreme de zece zile, pășim împreună într-o dimensiune a binelui și frumosului, a țesătorilor de emoții, a grijii față de cel de-aproape, a gândului bun și amintirilor de retrăit.

De la ora 18.30, încep cu adevărat spectacolele în aer liber, iar doritorii se pot delecta cu Proiectul Moștenirea, realizat de către Mihai Mălaimare, în cadrul Festivalului Statuilor Vivantel pe strada Cetății din Sibiu.

În aceeași locație se vor desfășura alte 7 producții, începând cu ora 19:15, Ciomagul și Pumnalul (Universitatea de Arte din Târgu Mureș), Povești din Hanul Jartierei (Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru), Balul Shakespeare (Universitatea Naţională de Arte ,,George Enescu”), Triptic (Departamentul de Arte și Media, Universitatea din Craiova), Duel – Hamlet, Romeo și Julieta (Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău), Muzeul statuilor Shakespeare (Universitatea Ovidius din Constanța) și Sărutul (Universitatea „Lucian Blaga” – Sibiu/Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu).

Piața Habermann nu va fi ocolită de FITS, iar de la ora 19.00 va avea loc producția “Împreună” adusă de trupa ConTakt (Austria, Germania, Franța), care abordează teme precum vulnerabilitatea, încrederea, blândețea și joaca.

Sala Mare a Teatrului Național Radu Stanca va fi gazda producției Inima mea nu-mi mai aparține de la Habima National Theatre din Israel, începând cu ora 19.00.

Ora 20.00 va aduce corul Gospel din Marea Britanie la Biserica Parohială Romano-Catolică Sfânta Treime, iar la Filarmonica de Stat Sibiu îl vom întâlni pe Marcel Iureș și colegii săi în Creatorul de teatru de la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București.

Piața Mare din Sibiu va aștepta spectatorii cu un spectacol impresionant de acrobații intitulat Cod Roșu, al celor de la Gratte Ciel din Franța, urmat de de cele două concerte susținute de Judy’s Harmonica Ensemble (Taiwan, China), la ora 22.00, și Asociația Vocart (Monica Anghel, Paula Seling, George Miron & Acapella, Andrei Tudor Band, Cvartetul D’Acord) de la ora 22.15.

Încheierea primei zile va fi marcată de faimoasele proiecții cu drone, începând cu ora 23:30.

Festivalul de Teatru de la Sibiu se va încheia în data de 2 iulie.

Sursa: Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...