G4Media.ro

Fost primar din Suceava, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare…

Foto: Pexels.com

Fost primar din Suceava, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea tezelor fiului său la Evaluarea Naţională / Le-a cerut profesorilor să-i rescrie lucrările fiului / În dosar au mai fost condamnați directoarea școlii și profesorul de matematică

Ilie Lungu, fost primar în comuna Salcea, din județul Suceava, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea examenului Evaluării Naţionale în cazul fiului său, relatează News Bucovina.

A fost judecat pentru comiterea mai multor infracţiuni între care dare de mită, constituire de grup infracţional oganizat, cumpărare de influenţă.

Instanța l-a condamnat pe Ilie Lungu la de 2 ani închisoare pentru „cumpărare de influenţă și la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare pentru „dare de mită”, în formă continuată.

Instanța a contopit  pedepsele și s-a ajuns la 3 ani închisoare.

Fosta directoare a Şcolii din Salcea, Nicoleta Zettel, a fost condamnată la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar profesorul de matematică Mihai Gîză a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi au fost acuzaţi că au rescris tezele fiului primarului Ilie Lungu, după finalizarea examenelor şi au înlocuit lucrările înainte ca acestea să ajungă în centrele de corectare.

Procurorii DNA Suceava au iniţiat ancheta în urma unei plângeri în care se arăta că fiul lui Ilie Lungu, care la vremea respectivă avea 14 ani şi despre care se știa că este un elev mediocru, a obţinut note foarte mari la Evaluarea Naţională respectiv 10 la limba română şi 8.25 la matematică.

Adolescentul a terminat cei patru ani de gimnaziu cu media 7,96. În urma anchetei, procurorii au constatat că tezele elevului care au ajuns în Centrul de corectare au fost scrise de alte persoane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...