G4Media.ro

FOTO Cinci cazări cu totul inedite din România unde merită să stai…

sursa foto: lovedeco.ro via Facebook

FOTO Cinci cazări cu totul inedite din România unde merită să stai măcar o dată în viață

Cazările inedite pot să facă dintr-o simplă vacanță sau ședere o experiență în sine. Contează în această ecuație povestea locului, poziționarea, prețul și experiențele trezite. Dacă ești în căutare de ceva nou când vine vorba de vacanța în țară, platforma editorială lovedeco.ro cu profil de amenajări interioare are câteva recomandări de cazări inedite din România la care merită să stai măcar o dată în viață.

  • 1. Hadar Chalet

Hadar Chalet are o istorie inedită și interesantă, atât în trecut, cât și în prezent. Doar faptul că a fost una dintre cabanele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu o face să fie una dintre cazările inedite din România la care merită să stai măcar o dată în viață.

Pe vremea când era cabană de vânătoare, Hadar Chalet a fost vizitată doar de două ori de fostul lider comunist. Conducătorii vremii erau de părere că Ceaușescu va vrea să vâneze urși în zona Lacului Siriu, motiv pentru care s-a decis construirea ei pe o suprafață de 60 hectare de pădure și teren private. Era una dintre cabanele de lux ale lui Nicolae Ceaușescu, fiind mereu păzită și gata să îl găzduiască.

  • 2. Medieval Apartments Frauendorf

Dincolo de faptul că Medieval Apartments Frauendorf este cu adevărat una dintre cazările inedite ale României, în cetate găsești, practic, un întreg mini-oraș. Poți să vizitezi turnul cu ceas mecanic, instalat cu aproape 200 de ani în urmă, încă funcțional. În cetate există și un muzeu cu diverse obiecte care arată istoria și tradiția sașilor din zonă, precum și galeria cu picturi pe pânză de păianjen a artistului Emil Mureșan. De asemenea, vechea orgă a bisericii este funcțională în prezent și fascinează orice vizitator.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...