G4Media.ro

USR anunţă că peste 52.000 de oameni au semnat pentru desfiinţarea pensiilor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR anunţă că peste 52.000 de oameni au semnat pentru desfiinţarea pensiilor speciale, în doar o săptămână

USR anunţă că în doar o săptămână, peste 52.000 de oameni au semnat pentru desfiinţarea pensiilor speciale pe site-ul lansat de formațiunea politică, transmite News.ro. USR susţine într-un comunicat că a lansat campania de strângere de semnături ”pentru a pune presiune pe parlamentarii PSD şi PNL şi pentru a-i împiedica să pună în pericol viitorul României de dragul propriilor privilegii”.

„Guvernul PSD-PNL riscă dezvoltarea României ca să nu taie pensiile speciale. În joc sunt miliarde de euro din PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia unei coaliţii care pune privilegiaţii pe primul loc şi e pregătită să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele şi autostrăzile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR”, afirmă preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Săptămâna viitoare, proiectul privind pensiile speciale va fi dezbătut în comisiile din Camera Deputaţilor, iar USR anunţă că a depus zece amendamente care să elimine pensiile speciale, considerând că soluţia corectă este trecerea la contributivitate a tuturor pensiilor speciale, pentru că toţi oamenii trebuie să primească pensie pe baza aceloraşi reguli.

”Conform angajamentelor din PNRR, adoptarea legii pensiilor speciale avea ca termen finalul anului 2022. Pentru că legea nu a fost adoptată, România nu poate depune a treia cerere de plată prin PNRR, în valoare de 2,7 miliarde de euro, şi riscă să piardă o mare parte din aceşti bani”, afirmă reprezentanţii USR.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. De ce nu le-au desființat când erau la guvernare? Sau când îl susțineau pe Orban?

  2. Probabil din cauza democrației. 15% < 50%

  3. Păi exact amețitul ăla de Orban n-a vrut!
    Iar în legătură cu semnarea unor petiții, degeaba semnăm dacă nu le concretizam în stradă! Vezi câte persoane au fost în piața Victoriei cu Declic!

  4. Domnu..domnu.. ! Ați fost cumva la guvernare și v-ați certat 3 din 4 luni cu PNL ș UDMR ? Atât ați reușit ? Erau pensiile șpeciale pe locul 6 ? AȚI VOTAT COT LA COT CU AUR ? Erau cumva oamenii USEREULUI mai importanți decât reforma ? Era USEREU mai important ? DA adunați semnături ..adunați ….adunați ….

    • Am convingerea că tot nu realizezi ce fel de gașcă este PNLPDL! Neavând premierul, USR nu putea face mare lucru cu mafioții din PNLPDL pentru că nu era lăsat! Ai văzut făcută de PNLPDL, care a avut PM în 3 guverne, vreo reformă, vreo lege ca lumea, vreo măsură de substanță, după plecarea USR?! Așa e, n-ai văzut, pentru că atât l-a interesat pe PNLPDL societatea!

    • @Fiti rationali ca noi , e clar ..nu știam unde este rațiunea ! Bine că am aflat, acum pot dormi liniștit. Dacă nu esti redus mintal trebuie să ai un cap mare să încapă atata minte.
      1. Nu pensiile speciale trebuie ”tăiate”, trebuie schimbat modul de calcul așa cum a fost stabilit de către guvernul BOC pe baza contributivității, ori o lege in parlament trece numai cu majoritate.( O fi altfel la nereduși mintali ?).
      2. USR a căutat de la început doar SCANDAL fără nici o mimare că ar dori să facă ..”reformă” ..Culmea ”redușii” nu-s și proști !
      3. Cât de mult îți poate păsa de ”reforme” dacă cu numai 10% dorești să ai primministru ? Și în tot acest timp spurci partidele cu care ”vrei” să faci reforme ?
      4. CLAR TARA ARE NEVOIE DE ALT PARTID CU ADEVARAT DE DREAPTA LANGA PNL.
      5. Apropo primarul USR din ALBA-IULIA este tot la amabasada rusiei la un ”simpozion” ?

    • @Moromete : „.Culmea ”redușii” nu-s și proști !”
      Ba da.

  5. Felicitari USR si mult succes!

  6. evident ca trebuie desfiintate toate derogarile. si la IT si la constructii si la orice. subventii/derogari fix cat in UE. daca vor ITistii, sa plece la bangalore unde isi relocheaza firmele angajatoare operatiile

  7. Haoleu, ne-ar pleca specialiștii și specialii! Ai facut tu un sondaj!

  8. Cred că s-a gândit la pensiile speciale ale miilor de generali burtoși care au pensie aproape ca un magistrat, vezi de ex. Generalul Ciucă!

  9. Nu mai trebuie ajungi doar tu.