G4Media.ro

Evan Gershkovich, jurnalistul de la Wall Street Journal arestat în Rusia pentru…

Sursa foto: evangershkovich.com

Evan Gershkovich, jurnalistul de la Wall Street Journal arestat în Rusia pentru spionaj, a primit cea mai înaltă distincție a Clubului Național de Presă din SUA pentru libertatea presei

Evan Gershkovich, reporterul de la Wall Street Journal arestat în Rusia sub acuzația de spionaj, a primit cea mai înaltă distincție a Clubului Național de Presă din SUA pentru libertatea presei, în timp ce Washington Post publică un anunț prin care solicită eliberarea sa, notează The Guardian.

Gershkovici, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat joi în Ekaterinburg, al patrulea oraș ca mărime din Rusia. El este primul corespondent american de după Războiul Rece care a fost reținut pentru acuzații de spionaj.

Gershkovici a primit din partea Clubului Național de Presă distincția „John Aubochon” pentru 2023. Într-o declarație, organizația a cerut eliberarea sa.

„Jurnalistul Evan Gershkovich a fost dedicat și curajos în timp ce a relatat din Rusia într-o perioadă în care pericolul pentru jurnaliști a crescut în mod dramatic. Într-un mediu plin de riscuri, el a oferit în mod constant reportaje oneste, îndrăznețe și lămuritoare. Jurnalismul lui Evan este cauza detenției sale nedrepte de către forțele de securitate rusești. Jurnalismul nu este o crimă, iar Evan nu ar trebui să fie încarcerat pentru profesia sa – ar trebui să fie onorat pentru aceasta. Cerem ca Evan să fie eliberat imediat și fără condiții.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...