G4Media.ro

Uniunea Europeană a exportat anul trecut bulbi de flori în valoare de…

Sursa foto: Pixabay

Uniunea Europeană a exportat anul trecut bulbi de flori în valoare de peste 100 de milioane de euro, din care Olanda a vândut de 82 de milioane euro

Uniunea Europeană a exportat anul trecut bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele în valoare de 100,6 milioane de euro, în timp ce importurile s-au cifrat la doar 30,9 milioane de euro, arată datele publicate joi de Eurostat, potrivit Agerpres.

Dintre toate statele membre, Ţările de Jos au fost responsabile singure pentru 81% din exporturile totale de bulbi de flori ale UE, cu 82 milioane de euro. Alţi exportatori de top, dar cu o pondere mai mică de 10% din totalul exporturilor comunitare, sunt: Lituania (7% din exporturile UE sau 6,7 milioane de euro), Polonia (5% sau 4,8 milioane de euro), Danemarca (2% sau 2,1 milioane de euro) şi Letonia (2% sau 2 milioane de euro).

Datele Eurostat arată că majoritatea exporturilor de bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele ale UE au ajuns tot pe teritoriul european. Elveţia este principalul partener comercial al UE la această categorie, importând bulbi de flori în valoare de 31,3 milioane de euro (31% din total). Această ţară membră a grupului AELS este urmată de Marea Britanie (cu importuri de 21,4 milioane de euro sau 21%), Norvegia (11,5 milioane de euro sau 11%), Rusia (9,4 milioane de euro sau 9%) şi Ucraina (5,5 milioane de euro sau 5%).

De asemenea, anul trecut Uniunea Europeană a exportat şi 20,9 milioane de euro de alţi bulbi, tuberculi, rădăcini tuberoase, cormi, coroane şi rizomi destinaţi cultivării de flori, iar Ţările de Jos au fost principalul exportator şi la această categorie cu exporturi de 10,5 milioane de euro sau 50% din total.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. A luat bani Olanda pe bulbi de pe 1 ha recuperat din mare cât România pe grâul din tot Bărăganul! 💪