G4Media.ro

Ești pe litoral în minivacanță? Nu rata un tur ghidat prin trecutul…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

Ești pe litoral în minivacanță? Nu rata un tur ghidat prin trecutul Constanței, cu povești despre greci, armeni, otomani, evrei, germani și bulgari care au conviețuit exemplar timp de secole

Dacă ești în Constanța în minivacanța de 1 Mai și Paște și vrei să afli cele mai interesante povești despre trecutul orașului, patrimoniul cultural și istoric și memoria locurilor din centrul vechi al urbei nu trebuie să ratezi un tur cu Diana Slav, un ghid turistic din Constanța cu experiență de 10 ani, în ultimii nouă fiind numărul 1 pe TripAdvisor, transmite Info Sud-Est

  • În călătoria ta poți să accesezi și Heritage Constanța, prima arhivă digitală a monumentelor istorice din județ, cu fotografii și informații despre istoria locurilor, dar și cu trasee turistice specifice.

Tururile Dianei durează aproximativ 2-3 ore (pot fi și mai scurte, și mai lungi, în funcție de disponibilitatea și curiozitățile grupurilor) și se desfășoară în centrul vechi al orașului, fosta Cetate Tomis și zona cea mai încărcată din punct de vedere al vestigiilor și al urmelor conviețuirii excelente a puzderiei de minorități etnice. 

Absolventă de Drept, aceasta și-a descoperit pasiunea prin meseriile din perioada studenției, de barman și ospătăriță, atunci când și-a exersat abilitatea foarte bună de comunicare cu oamenii. 

Prima sa călătorie, dar și primul său zbor cu avionul, au fost abia la 30 de ani, la Roma, iar mai apoi au urmat Turcia și Bulgaria, cea din urmă stârnindu-i interesul pentru meseria pe care o practică azi cu succes.

Recenziile pozitive pe platforma TripAdvisor au încurajat-o să-și continue pasiunea, care în cele din urmă i-a devenit și job. 

Diana este ghid atât pentru adulți, cât și pentru copii, unde propune un stil nou și interactiv de livrare a informației, prin ghicitori și treasure hunt (vânătoare de comori), astfel încât atenția lor este menținută permanent, iar turul nu devine niciodată plictisitor pentru cei mici. 

Tot în acest context, Diana are și o mascotă, o rățușcă pe nume Didi, numită după celebrul personaj cu același nume din serialul animat „Laboratorul lui Dexter”, în care s-a regăsit datorită curiozității sale de a afla, de a cerceta. S-a poreclit singură ca fiind „copilul acela cu «De ce?»”, trăsătură de caracter ce a condus-o spre a fi cel mai bun ghid turistic din oraș.

Turul începe cu o scurtă istorie despre orașul Constanța, fosta Cetate Tomis, originea cuvântului „Tomis” venind din limba greacă veche de la „tome” care înseamnă „a tăia”, sau generalizat, „lamă de cuțit”, ne spune Diana, care adaugă faptul că, în ochii grecilor, peninsula arăta întocmai ca un obiect tăios. Aici se adăposteau, de o parte și de alta a peninsulei, în timpul furtunilor. Mai apoi, orașul a fost numit „Constanța”, de la Împăratul Constantin cel Mare. 

Traseul nostru a început de la Statuia Lupoaicei, punctul de ”intrare” în centrul vechi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...