G4Media.ro

CNFR Navrom, program de construcţie barje tip EUROPA 2 / Primul contract…

sursa foto: captura video

CNFR Navrom, program de construcţie barje tip EUROPA 2 / Primul contract vizează construcţia a 4 barje cu o capacitate cumulată de 6.800 tone

Compania de Navigație Fluvială Română Navrom (principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS), a demarat un program de construcţie barje tip EUROPA 2, primul contract vizând construcţia a 4 barje cu o capacitate cumulată de 6.800 tone, investiţie cu o valoare estimată de 5 milioane euro, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat al TTS, perioada estimată pentru livrarea barjelor este octombrie 2023 – ianuarie 2024. Finanţarea este asigurată de către CNFR Navrom din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activităţii. Valoarea investiţiilor bugetate de CNFR Navrom pentru anul 2023 depăşeşte 20 milioane euro.

Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu şi au dimensiuni de 77 metri lungime şi 11 metri lăţime, ceea ce le conferă o mare flexibilitate în exploatare, putând transporta orice tip de marfă vrac solid – produse agricole, materii prime minerale, produse chimice, precum şi echipamente agabaritice. Gradul optim de încărcare este de 1.700 tone la un pescaj de 2,8 metri.

Programul de construcţie barje EUROPA 2 se înscrie în procesul de modernizare a flotei nepropulsate care va continua şi în anii următori. Această investiţie va conduce la creşterea eficienţei în exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare în rezultatele operaţionale consolidate ale Grupului TTS, se menţionează în informarea transmisă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...