G4Media.ro

WSJ: SUA cer Turciei să nu realimenteze și să nu deservească avioanele…

Sursa Foto: Facebook/ Aeroflot

WSJ: SUA cer Turciei să nu realimenteze și să nu deservească avioanele de fabricație americană ale companiilor aeriene rusești

Statele Unite au cerut Turciei să respecte sancțiunile americane impuse în februarie împotriva transportatorilor aerieni ruși și belaruși și să nu mai aprovizioneze cu piese de schimb și combustibil aeronavele fabricate în SUA ale acestora, relatează The Wall Street Journal, citând surse, potrivit BBC.

Acest mesaj a fost transmis autorităților turce de către adjunctul secretarului american al Comerțului, Thea Roseman Kendler, care a vizitat Turcia în decembrie. Ea a spus că turcii care furnizează astfel de servicii riscă să facă închisoare, să primească amenzi și alte sancțiuni.

Oficial, ministerul a declarat că a avertizat recent companiile aviatice străine să respecte controalele SUA la exportul de aeronave rusești, belaruse și iraniene.

„Aceste acțiuni și contactele în curs de desfășurare, cum ar fi vizita secretarului adjunct Kendler, sunt importante pentru eforturile SUA de a construi o înțelegere a controalelor noastre, de a promova parteneriate în ceea ce privește conformitatea și de a face schimb de informații”, a declarat Departamentul de Comerț al SUA.

Turcia rămâne una dintre puținele țări de pe continentul european în care companiile aeriene rusești continuă să zboare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Florine, inca 10 ruble pentru tine, adica 64 de bani, la cursul actual.

  2. Florin Troll, ia atacati Suedia sau Finlanda sa vedeti, sunt sau nu sunt in NATO 👍🤣🤣🤣

  3. Erdogane, s-a scurtat lesa mah!
    Ia revino-ti ca sa nu pierzi alegerile…ca ai devenit obraznicutz.

  4. Erdogane, s-a scurtat lesa mah!
    Ia revino-ti ca sa nu pierzi alegerile…ca ai devenit obraznicutz.

    • Asa este cand n-ai ce face când ești somer……scrii tot felul de prostii.Macar dacă te-ar afecta pe tine personal

  5. Nici nu este nevoie ca Suedia si Finlanda sa fie in NATO. Stau mai bine in parteneriatele militare decat Grecia in NATO.

  6. Nici nu este nevoie ca Suedia si Finlanda sa fie in NATO. Stau mai bine in parteneriatele militare decat Grecia in NATO.

  7. Kanal D ar trebui inchis pana cand Turcia redevine o democratie.

  8. Sa nu vorbim de Turcia care e o tara OK. E vorba de Erdogan care nu mai vrea sa plece. La inspirat Putin si vrea sa moara pe tron.