G4Media.ro

A murit etnografa Tereza Mózes, supravieţuitoare a Holocaustului/ Femeia împlinise 103 ani…

sursa foto: Pexels.com

A murit etnografa Tereza Mózes, supravieţuitoare a Holocaustului/ Femeia împlinise 103 ani și și a locuit zeci de ani în Oradea

Etnograful Tereza Mózes, supravieţuitoare a Holocaustului, care a locuit de zeci de ani în Oradea, a decedat joi în Israel, acolo unde a locuit în ultima parte a vieții transmite ebihoreanul.ro.

Anunţul a fost făcut de mai mulţi apropiaţi ai acesteia, pe reţeaua de socializare Facebook, precum şi de Asociaţia evreiască Tikvah din Oradea. „Cu imensă tristeţe ne luăm rămas-bun de la prietena, mentorul nostru şi membrul onorific al Asociaţiei Tikvah, care a fost doamna Tereza Mózes”, au scris reprezentanţii asociației.

Informaţia a fost confirmată pentru ebihoreanul.ro şi de Marius Stern, membru în Comunitatea Evreilor din Oradea şi apropiat al familiei. „Doamna Mózes a decedat ieri, iar astăzi (vineri – n.r.) are loc înmormântarea, la ora 10.30, în Tel Aviv”, a spus acesta.

Citește integral pe ebihoreanul.

(Erată: În versiunea inițială a articolului se menționa că doamna Mozes locuia în Oradea, în loc de Tel Aviv. Am operat modificarea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...