G4Media.ro

Opt suceveni judecați pentru exploatarea sexuală a unor minore au scăpat de…

Foto: Pixabay

Opt suceveni judecați pentru exploatarea sexuală a unor minore au scăpat de răspundere prin prescripție: faptele erau mai vechi de 10 ani / Fetele erau obligate să se prostitueze în România și Italia

Tribunalul Suceava a dispus în ședința din 17 ianuarie încetarea procesului penal, prin prescriere, în dosarul de trafic de persoane al procurorilor DIICOT Suceava privind exploatarea sexuală a unor minore în municipiul Suceava și în Italia, anunță Monitorul de Suceava.

Încetarea procesului penal prin prescriere a venit oarecum firesc, fiind vorba de fapte comise în mare parte în anul 2011 şi parţial în 2012. Deci acum mai bine de 10 ani.

Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au trimis în instanță dosarul în aprilie 2019, când nu exista prevederea Curții Constituționale privind prescripția faptelor cu o anumită vechime, în funcție de încadrarea juridică.

Procurorii susţin că unele dintre fetele minore au fost scoase din ţară cu ajutorul unor procuri notariale date de părinţii acestora, care au fost induşi în eroare prin promisiunea falsă a oferiri unui loc de muncă bine plătit în străinătate.

Una dintre minorele duse în Italia le-a declarat anchetatorilor că întreţinea relaţii sexuale cu 5-6 clienţi pe noapte, tariful fiind în medie de 50 de euro, bani pe care îi primea integral Aida Stan, rezultă din cercetări. Când se împotrivea, minora era lovită cu pumnii şi ameninţată cu moartea, se arată în actul de sesizare a instanţei.

Ca regulă generală, minorele exploatate sexual provin din medii defavorizate, familii dezorganizate ori chiar fără părinţi şi date în plasament.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Magistrați din România comițînd favorizarea infractorului, presupun cu luare de mită.

    • A vorbit si Nea Ion sa se afle in treaba. La faza cu prescripția nu e vina magistraților, ci a ălora care au rescris codul penal din 2014, multe articole fiind declarate neconstituționale + CCR care a dat o decizie pe acel text de lege cum ca ar fi neclar. Magistrații nu pot judeca in afara legii. Din moment ce faptele sunt săvârșite cu multi ani in urma și nu mai exista prescripția speciala, nu poate nimeni sa condamne pe cineva când faptele sunt prescrise. Problema e de ordin legislativ. Aștept și eu sa văd un parlamentar care Răspunde pentru legile proaste.

    • @Relu: corect, dar hai si cu procurorii care trag de dosare cu cincinalele …

      Nu i-am vazut in fata ministerului, protestand ca numarul de dosare pe care fiecare dintre ei il are este inuman! Da-mi lista procurorilor care au facut petitii catre ministerul public pe tema asta, pe ani (din ultimii 10 ani, sa zic).
      N-ai pe cine sa indici, inseamna ca sunt complici, din pacate pentru ei. Moralmente viermi, adica.

    • 1. „Magistrați” sînt și procurorii care au înaintat dosarul unor fapte documentate în 2011 abia în 2019!
      2. Judecătorii nu au judecat cu celeritate din „aprilie 2019, când nu exista prevederea Curții Constituționale privind prescripția faptelor cu o anumită vechime” pînă în 17 ianuarie 2023.
      3. Rămîne cum am zis!

    • bai relu,dar magistratii aia pe care ii aperi tu de ce au taraganat 10 ani dosarul???

    • Da, aveți dreptate și voi cu durata urmăririi penale. Eu m-am referit strict la soluțiile date in ultima vreme cu decizia ICCJ pe prescripția speciala. Putea fi încă jumătate din termenul de prescripție, timp in care se putea finaliza dosarul, dacă nu era articolul acela prost făcut. Întrebarea este daca aceste portițe sunt special lăsate pentru infractori, pentru ca arunci avem o mare problema la legiuitor, in parlament, magistrații doar pun in aplicare legile, asta am vrut sa evidențiez.

  2. ” multumim” PENSIILOR SPECIALE si CCR care sub suprvegherea atenta si cu ingrijorarea a TRADATORULUI GRIVCO si a PSDNLUDMR permit astfel de stiri

  3. Asta-i justitia din romanica! Magistrati infractori! Si cand ajung sa incaseze acele pensii speciale, sunt deja putrezi de bogati…

  4. „Ca regulă generală, minorele exploatate sexual provin din medii defavorizate, familii dezorganizate ori chiar fără părinţi şi date în plasament.”
    De fiecare dat acand apare o astfel de stire, va rog sa reamintiti si numele celor care au facut posibila regula prescriptiei faptelor. Sa-i tinem minte, sa-i pomenim in veci, alaturi de toti membrii familiilor lor. Si poate in o zi una din aceste minore se va intoarce de unde a fost luata si le va arata masura judecatii .Noi nu suntem vrednici sa ne aparam viitorul, citim astfel de stiri si e clar ca nici trecutul, nici prezentul nu ne invata nimic!
    Disperarea unei tari jefuite de cei ‘alesi” sa o administreze! Nu i-ar mai incapea pamantul!

  5. Și procurori!

  6. nu pot decat sa le urez animalelor cu viitoare pensii speciale care i-au facut scapati pe m.a.f.i.o.t.i si cei ce au legiferat in favoarea m.a.f.i.o.t.i.l.o.r sa aiba parte de t.e.r.o.a.r.e.a. la care au fost supuse acele fiinte napastuite de soarta. Ei si familiile lor

  7. Păi FSN, adică PSD-PNL-UDMR-AUR de cine este votat? De părinții violatelor de 150 ori pe zi timp de 5 ani! Cine permite asta? Legislația făcută pentru hoți de către FSN! Votați FSN și nașteți cât mai multe fete! Partidul si clanurile vor avea grijă de ele!

  8. M.a.f.i.a fesenisto-se.cu.rista PSD-PNL-UDMR care distruge de 33 de ani tara, a fost preocupata sa faca legi doar pentru a ajuta infractorii, coruptii, hotii si violatorii. Intentionat au lasat portite in legi care sa fie declarate neconstitutionale Legile legate de pensiile speciale n.e.s.i.m.t.i.t.e trec rapid, dar uita intentionat sa indrepte articolele neconstitutionale, numai si numai sa scape intre timp mai multi infractori

  9. M.a.f.i.a fesenisto-se.cu.rista P SD-P NL-U DMR care distruge de 33 de ani tara, a fost preocupata sa faca legi doar pentru a ajuta infractorii, coruptii, hotii si violatorii. Intentionat au lasat portite in legi care sa fie declarate neconstitutionale Legile legate de pensiile speciale n.e.s.i.m.t.i.t.e trec rapid, dar uita intentionat sa indrepte articolele neconstitutionale, numai si numai sa scape intre timp mai multi infractori

  10. Toate dosarele se „soluţionează” cu favorizarea infractorului, pentru că magirlopii sunt scursurile societăţii.

  11. Ce sa mai si zici?! Prescriptia Este o por.carie in general, adica daca ai comis-o asuma-ti-o, iar in particular pe cazul asta, legea este pro.asta, prescriptia scapa infractori violenti si periculosi pentru societate

    • 👍👍👍👍👍💯…majoritatea clanurilor de interlopi cotizeaza sau au afaceri cu pesedistii… pesedistii au avut ultimul cuvant in redactarea constitutiei …si a codurilor penale…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  12. 👍👍👍👍👍💯…crimele si traficul de persoane nu ar trebui sa se prescrie nici dupa 30 de ani…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  13. „Încetarea procesului penal prin prescriere a venit oarecum firesc”.
    Nu, nu! Dacă legea permite astfel de aberații, legea e strâmbă.
    Dacă legea e strâmbă, trebuie îndreptată.
    Dacă legiuitorii nu vor s-o îndrepte, trebuie atârnați în ștreang.
    Dar firesc nu e.

  14. Corupţii din CCR şi ICCJ au transformat România într-un paradis infracţional. Suntem singura ţară din istoria lumii, unde magistraţii au coalizat cu infractorii şi şi-au trădat jurământul de a apăra societatea de răufăcători.

  15. Bravo tuturor pentru comentarii, sunt de acord cu voi, citesc cu drag analiza voastră atunci când primează rațiunea și nu interesul, ironia, jignirile. O completare cu o întrebare; nu credeți că vina este și a noastră?, al celor care votăm și ne educăm copiii? PS. ,, Dumnezeu, a creat omul după chipul și asemănarea Lui „. Eu nu sunt de acord, sănătate și să auzim de bine.