G4Media.ro

Dominic Fritz, despre programul „Anghel Saligny”: Am primit suma minimă pentru un…

Sursa foto: Facebook/ Dominic Fritz

Dominic Fritz, despre programul „Anghel Saligny”: Am primit suma minimă pentru un municipiu reşedinţă de judeţ, 43 de milioane de lei până în 2028 / Această tradiţie de a pedepsi sau stimula comune şi oraşe în funcţie de cum au votat cetăţenii este dăunătoare

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News, despre programul Anghel Saligny, că orașul a primit suma minimă pentru un municipiu reşedinţă de judeţ şi anume 43 de milioane de lei până în 2028. Potrivit edilului, această tradiţie de a pedepsi sau stimula comune şi oraşe în funcţie de cum au votat cetăţenii este dăunătoare pentru democraţie, el precizând că Timişoara contribuie net la buget mult mai mult decât primeşte înapoi, relatează News.ro.

„Noi am primit suma minimă pentru un municipiu reşedinţă de judeţ, 43 de milioane de lei, până în 2028, deci pe o perioadă de timp foarte lung, pentru un nou pasaj în Timişoara. Încă nu am semnat contractul, deci nici nu au intrat banii. Pentru Timişoara, caeastă cifră de 43 de milioane pentru o perioadă de şase ani, comparat cu ce investim anual inclusiv din fonduri europene, nu este o sumă foarte mare deci nu depindem de Anghel Saligny. Binenţeles că este un ajutor binevenit dar nu depindem de el”, a spus primarul Timişoarei.

El a precizat că „după această sumă primită în prima rundă a programului, în care fiecare a primit o sume prealocată, în a doua rundă în care au fost alocaţi ceilalţi bani, a contat mai mult culoarea politică a primarului”.

„Noi avem forţe proprii, şi din propriul buget şi din fonduri europene, să nu depindem de Guvern, dar e important să înţelegem că Timişoara contribuie net la buget mult mai mult decât primeşte înapoi, şi această tradiţie de a pedepsi sau stimula comune şi oraşe în România în funcţie de cum au votat cetăţenii la alegerile locale este o tradiţie dăunătoare pentru democraţia din România şi cred că este important, şi asta a fost şi critica USR-ului la acest program Anghel Saligny, să existe criterii clare şi să nu depindă de pixul unui ministru au al unui prim-ministru”, a mai spus Dominic Fritz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Klaune tu esti?

  2. Ghinion pentru noi, ca te-ai nascut!

  3. Ciuda e mare jajajaja nu mai pupați primăria Timișoara nici în 33 ani

    • nici pe vremea lui robu nu am primit f multi bani,
      el a avut noroc ca pe vremea usl-ului ponta a sters niste datori de la colterm si ratt- atat

    • Ciuda? Atât te duce capul ăla sec

    • S-o crezi tu ca dupa Robu mai avem noi chef sa dam credit PNL-ului. Cat despre PSD, in Timisoara se lupta pentru atingerea pragului electoral, bey. Tot cu Fritz o sa votam, stai linistit.

  4. pai daca nu accepta sa supraevalueze costurile investitilor credeti ca ii vor trimite bani? O gluma proasta.

  5. Nu are neapărat legătură cine cu ce a votat, mai degrabă la cine trebuie să ajungă banii și dacă nu ajung la cine trebuie, atunci bugetul se face mic,mic de tot.

  6. Dominic, bine ai venit in lumea Moldovenilor…5 mil de contribuitori la acelasi buget al Bucurestenilor. Macar Timisoara a apucat sa vada cateva autostrazi.

  7. Nu se numește „ghinion” ci Bădălău. Banii din AS nu merg decât acolo unde-i poate „controla” un bădălău de la PSD sau chiar de Bădălău chiar el. Altfel e degeaba.

  8. Mostenirea partidului comunist roman care obisnuia sa faca astfel de diferente cu scopul de a i face pe romani sa se urasca. Experimentul era reusit – in 1989 ne certam, ne bateam, ne injuram pe doua sticle de lapte, un kg. de rosii, doi mici.
    Romanul inca nu intelege ca pecere e tot pecere orice nume poarta.

  9. Timisoara este aleasa Capitala Culturala Europeana!
    Daca e primar USR reducem la minim banii pt oras, televiziunile noastre dau numai stiri negative, sa ajutam votantul!