G4Media.ro

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a început demolarea unui gard construit ilegal, care…

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a început demolarea unui gard construit ilegal, care bloca accesul în Parcul Copiilor / USR: Construcţia ilegală aparţine unui cunoscut clan de romi din Timişoara, Cârpaci

Primăria Municipiului Timişoara, sub conducerea lui Dominic Fritz, a început luni demolarea unui gard construit ilegal, care bloca accesul cetăţenilor pe Strada Cezar din Timişoara, care face legătura între Bulevardul C.D. Loga şi Parcul Copiilor. Potrivit USR, acesta a fost închis de proprietarii unei vile. Primarul Dominic Fritz a emis o dispoziţie de demolare pentru lucrările ilegale pe domeniul public şi a comunicat această dispoziţie celor care au impus monopolul în acea zonă. Construcţia aparţine unui cunoscut clan de romi din Timişoara, clanul Cârpaci, se arată într-un comunicat USR preluat de News.ro.

„Strada Cezar e situată într-o zonă ”fierbinte” a Timişoarei, zona străzii Loga unde multe vile au ajuns în mâinile clanurilor prin mijloace dubioase. Una din clădiri am recuperat-o anul trecut, cea de pe Loga 52. Acum am recuperat strada care face legătura între str. Loga şi Parcul Copiilor,’’ spune Dominic Fritz, primarul Timişoarei. Potrivit USR, în timpul demolării, proprietarii construcţiilor ilegale au ieşit să-l înfrunte pe primarul Dominic Fritz.

”Construcţia aparţine unui cunoscut clan de romi din Timişoara, clanul Cârpaci. Membrii clanului au încercat, fără succes, să oprească demolarea, susţinând că distrugerea proprietăţii lor este ilegală. Ei l-au ameninţat pe primar atât cu acţionarea în justiţie, cât şi cu violenţa”, precizează USR.

Decizia Primăriei a fost clară, şi anume că în momentul în care vor fi demolate toate construcţiile ilegale, strada va deveni pietonală.

„Ultracinstitul primar Robu probabil a fost prea ocupat cu primăria care frauda concursuri pe bandă rulantă. Recunosc că la subiectul ăsta, mi-e greu să-mi ascund revolta. Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor oraşului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatiţe care a acaparat Timişoara timp de decenii. Şi nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag şi să oprească aceste furturi din bunurile timişorenilor. Mă întreb şi eu şi un oraş întreg: de ce primarul de dinainte nu a recuperat terenurile oraşului şi a preferat să nu vadă nimic? Vilă cu vilă, teren cu teren recuperăm ce e al timişorenilor. Ne luăm demnitatea oraşului înapoi, cu reguli egale pentru toţi. Fără frică”, mai spune Dominic Fritz.

În acest timp, continuă lucrările de transformare a unui hectar de teren din Timişoara într-un spaţiu generos cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă şi pentru evenimente, precizează USR. Zona de pe malul Begăi a fost recuperată de primărie de la mai mai mulţi oameni de afaceri care au construit ilegal pe domeniul public.

Primăria Timişoarei a lansat o campanie pentru recuperarea patrimoniului oraşului Timişoara.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sint peste 20 de ani de cind au venit semnale serioase despre cirdasia partidelor cu clanurile de romi, fapt confirmat si de grindeanu care cind a ajuns in guvern a spus cam asa… adica isi impartisera tot ce luasera cu japca.