G4Media.ro

Cristiano Ronaldo a semnat contractul cu echipa saudită Al Nassr și ar…

sursa foto: Fabrice COFFRINI / AFP

Cristiano Ronaldo a semnat contractul cu echipa saudită Al Nassr și ar urma să primească cel mai mare salariu din istoria fotbalului

Cristiano Ronaldo s-a alăturat echipei Al Nassr din Arabia Saudită, semnând un contract care se încheie până în 2025 și care îi va aduce cel mai mare salariu din istoria fotbalului, relatează BBC News.

Căpitanul Portugaliei este liber de contract după ce a părăsit Manchester United în urma unui interviu controversat în care a criticat clubul.

Se pare că Ronaldo va primi cel mai mare salariu din istoria fotbalului, de peste 177 de milioane de lire sterline pe an.

Jucătorul în vârstă de 37 de ani spune că este „nerăbdător să experimenteze un nou campionat de fotbal într-o țară diferită”.

Ronaldo a adăugat: „Sunt norocos că am câștigat tot ce mi-am propus în fotbalul european și simt acum că este momentul potrivit pentru a împărtăși experiența mea în Asia”.

Al Nassr – de nouă ori campioană a Saudi Pro League – a descris semnarea ca fiind „istorie în devenire”.

Clubul a spus că va „inspira liga noastră, națiunea și generațiile viitoare, băieții și fetele să fie cea mai bună versiune a lor”.

În vară, Ronaldo a refuzat o ofertă de 305 milioane de lire sterline pentru a se alătura unei alte echipe saudite – Al Hilal – pentru că era fericit la United.

La începutul lunii noiembrie, atacantul a vorbit într-un interviu acordat lui Piers Morgan pentru TalkTV, în care a spus că se simte „trădat” de United, că nu îl respectă pe managerul Erik ten Hag și că este forțat să plece de la club.

Ronaldo, care a marcat 145 de goluri în 346 de apariții pentru United, a părăsit Juventus pentru a se reîntâlni cu clubul de pe Old Trafford în august 2021 – la 11 ani după ce a plecat pentru a se alătura lui Real Madrid.

El mai avea puțin peste șapte luni rămase din contractul său de 500.000 de lire sterline pe săptămână cu United, dar plecarea sa imediată a fost „convenită de comun acord”.

La o zi după ce a părăsit clubul, a fost suspendat pentru două meciuri interne pentru că a lovit un telefon din mâna unui fan al lui Everton după înfrângerea lui United pe Goodison Park în aprilie.

El va ispăși interdicția la nivel național cu orice nou club – din Anglia sau din străinătate – deși nu se aplică la nivel continental, cum ar fi Liga Campionilor.

Ronaldo s-a întors recent după ce a jucat pentru Portugalia la Cupa Mondială din Qatar, unde a intrat în istorie, devenind primul jucător care a marcat la cinci ediții diferite ale Cupei Mondiale FIFA, cu golul său în victoria din deschiderea meciului cu Ghana.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Il umplu aia de bani.