G4Media.ro

UE nu a reușit încă să ajungă la un acord asupra celui…

Foto: Facebook Josep Borrell

UE nu a reușit încă să ajungă la un acord asupra celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei / Diplomat european: Diplomație de tip șantaj a Ungariei

Consiliul Uniunii Europene la nivel de miniștri de externe nu a reușit luni să ajungă la un acord asupra celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat luni Josep Borrell, șeful departamentului de politică externă al UE, citat de BBC.

„Acordul nu a fost încă obținut de către miniștri, dar sper că se va ajunge la un acord săptămâna aceasta”, a spus Borrell după reuniunea miniștrilor.

Cel de-al nouălea pachet nu conține în mod fundamental noi sancțiuni grave, ci doar sancțiuni împotriva unor persoane și organizații și, după cum explică diplomații europeni, în principal poziția Ungariei este cea care împiedică aprobarea acestuia.

Autoritățile ungare, conduse de premierul Viktor Orban, sunt în conflict cu Comisia Europeană și cu majoritatea celorlalte țări UE, care îl acuză pe Orban că se abate de la normele democratice ale Uniunii Europene, în special de la principiul independenței presei și a sistemului judiciar.

Pentru aceasta, Comisia Europeană a înghețat banii destinați Ungariei – peste 13 miliarde de euro. Ungaria face presiuni pentru ca sancțiunea să fie ridicată, amenințând că va bloca alte decizii importante pentru UE, în timp ce se plânge că suferă foarte mult de pe urma sancțiunilor împotriva Rusiei și că trebuie să fie compensată.

„Aceasta este diplomație de tip șantaj și ar fi mai bine dacă nu am vedea-o, dar avem ceea ce avem”, a declarat pentru Reuters un diplomat european, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

În plus, guvernul Orban are de mult timp relații reci cu Ucraina: Budapesta a acuzat Kievul că oprimă populația maghiară din Transcarpatia.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Logic, din momentul in care este nevoie de unanimitate. Personal, nu am fost de accord cu largirea Comunitatii. Cei 6 fondatori, trebuiau sa continue si sa fie infiintat un alt tip de organizatie. Totul a inceput sa mearga prost, din momentul in care am primit Regatul Unit, Irlanda si Danemarca, in 1973.
    Am crezut in mod naiv, ca cei noi intrati, au acelasi mod de a functiona, cu noi, cei 6. Gresala amarnica, care s-a vazut din momentul in care M Thacher a inceput hartuirea… uitand ca tara sa a fost refuzata de 2 ori (nu ar fi trebuit acceptata nici macar a 3a oara.

    Asadar, va trebui taiat nodul gordian al unanimitatii. Si se va face in mod rapid, nu putem pierde timp, pentru fiecare in parte, cand ceva nu ii place 100%.

  2. Natie de milogi, cersatori si santajisti de cea mai joasa speta.

  3. Simati „politicieni” UE ! Cine dreaq va opreste sa BLOCATI/SUSPENDATI TEMPORAR Ungaria lui V. Orban – daca – asa cum spuneti – SANTAJAZA UE ? Mars la treaba si lasati vorbaria goala !
    Pentru tot ce a facut in ultimii ani regimul corupt si ASERVIT Rusiei al lui V. Orban – Ungaria trebuia DE MULT timp suspendata de la vot in UE !! CLAR ?