G4Media.ro

Consilieri militari iranieni, uciși în Crimeea, susține un înalt oficial ucrainean: „Se…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency

Consilieri militari iranieni, uciși în Crimeea, susține un înalt oficial ucrainean: „Se aflau pe teritoriul nostru. Nu noi i-am invitat aici. Dacă colaborează cu teroriștii și participă la distrugerea națiunii noastre, trebuie să-i ucidem”

Un înalt oficial ucrainean din domeniul securității a confirmat moartea unor consilieri militari iranieni în Crimeea, relatează Sky News.

Relatările din presa israeliană au afirmat că 10 dintre aceștia au fost uciși de lovituri militare ucrainene în teritoriul ocupat de Rusia în octombrie.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, a declarat pentru The Guardian că au fost uciși consilieri militari iranieni, dar nu a precizat câți.

Danilov a spus că iranienii au fost în Crimeea pentru a instrui forțele rusești în vederea utilizării dronelor armate Shahed-136 furnizate Moscovei de către Teheran.

El a avertizat că orice alți iranieni aflați pe teritoriul ucrainean ocupat care sprijină invazia vor fi, de asemenea, uciși.

„Nu ar trebui să fiți acolo unde nu ar trebui să fiți”, a declarat Danilov pentru ziarul britanic.

„Ei se aflau pe teritoriul nostru. Nu noi i-am invitat aici, iar dacă colaborează cu teroriștii și participă la distrugerea națiunii noastre, trebuie să-i ucidem”.

Teheranul a negat inițial că a vândut drone iraniene Rusiei, dar ulterior a afirmat că a furnizat un „număr mic” de arme Moscovei cu câteva luni înainte de începerea invaziei.

Iranul neagă că a trimis instructori iranieni pentru a ajuta forțele rusești din Crimeea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Terorist la terorist trage… Două nații spurcate din cauza liderilor pe care la au… Unul e un schizofrenic cu vise de imperialism, altute un moșneag ramolit fanatic religios…

  2. Ce atatea scuze?
    Erau acolo in concediu, la ski nautic?
    Au mai murit si ceceni si de parrea ailalta, americani, britanici, polonezi…
    Nu inteleg de ce Ucraina trebuie sa se justifice fata de Iran.