G4Media.ro

În nouă luni, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari pentru…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

În nouă luni, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari pentru război, un sfert din bugetul său anual (estimare Forbes Ucraina)

Forbes Ukraine estimează că Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari – sau un sfert din bugetul său anual – pentru războiul din Ucraina, care a durat până acum nouă luni, transmite The Guardian.

Această estimare include costurile directe care sunt necesare pentru a susține operațiunile militare dar nu include cheltuielile de apărare sau pierderile legate de economie.

Cele mai mari pierderi de echipament sunt tancurile și avioanele.

Potrivit Ucrainei, Rusia a pierdut 278 de avioane de luptă cu un cost mediu de 18 milioane de dolari și 261 de elicoptere cu un cost mediu de 10,4 milioane de dolari.

Pierderile totale ale aviației rusești se ridică astfel la 8 miliarde de dolari.

De asemenea, Rusia a pierdut aproape tot atâtea tancuri câte avea la începutul invaziei (2.897 din aproximativ 3.300 la 24/02).

În total, toate echipamentele pierdute în cele nouă luni de război au costat Rusia 20,8 miliarde de dolari, arată estimările Forbes.

În 2021, toate veniturile bugetare ale Rusiei s-au ridicat la 340 de miliarde de dolari. Adică, Federația Rusă a cheltuit deja un sfert din veniturile de anul trecut pentru operațiuni militare.

Dacă în primăvară astfel de costuri ar putea părea destul de acceptabile, având în vedere că Federația Rusă a primit aproximativ 1 miliard de dolari pe zi pentru petrol și gaze, acum situația este diferită.

Veniturile bugetului federal al Federației Ruse din exportul de petrol și gaze sunt în scădere – Rusia a pierdut deja cea mai mare parte a pieței europene de gaze după ce a fost întreruptă furnizarea Nord Stream. Iar sancțiunile asupra petrolului rusesc ar urma să intre în vigoare în decembrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ummm, 20.8 e un sfert din 340?

    • doar echipamentele pierdute au costat 20,8 miliarde. Costurile totale ale operatiunii (materiale, combustibil, munitie, mancare, plata soldatilor etc.) sunt de 82 miliarde. mi se pare destul de clar scris articolul

  2. 20.8 mld ,alea sunt doar echipamentele distruse(tancuri avioane,elicopetere,camioane,tunuri etc)
    trebuie sa citesti tot articolul…unde spune ca totalul se ridica la 82mld(cei peste 80.000 de soldati morti plus vreo 150.000 de raniti …trebuiesc platite despagubiri,pensii urmasi,alocatii pt raniti in urma razboiului etc,la care adaugi munitiile precum rachete,proiectile artilerie si sa nu uitam de ce echipamente au capturat ucrainienii)

  3. Mda, daca vine de Forbes Ukr sigur e 100% propaganda, aia n-au curent de o luna dar au energie pentru „stiri” de-astea, actorul tot in filmele lui vietzuieshte. .