G4Media.ro

FOTO Protest Declic la Palatul Victoria: zeci de participanţi au scandat împotriva…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

FOTO Protest Declic la Palatul Victoria: zeci de participanţi au scandat împotriva sărăciei

Câteva zeci de persoane s-au adunat, miercuri, în faţa Palatului Victoria, la un protest organizat de comunitatea Declic, pentru a cere creşterea salariului minim pe economie, în vederea combaterii sărăciei.

Cei prezenţi au afişat pancarte prin care le cer guvernanţilor salarii care să nu împingă angajaţii la limita sărăciei şi au strigat sloganuri precum „Justiţie socială”, „Trai decent”, „Fără sărăcie” sau „Vrem salariul minim decent”, potrivit agenției Agerpres.

„Le cerem guvernanţilor să respecte directiva europeană pentru salarii minime decente. Dacă directiva europeană s-ar aplica imediat, salariul minim ar trebui să crească la 3.275 de lei net, cât este valoarea actualizată a coşului minim de consum pentru un trai decent”, se arată pe pagina Declic, unde este postată o petiţie adresată preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă, ministrului Muncii, Marius Budăi şi preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Petiţia îşi propune să adune 100.000 de semnături şi a reuşit să strângă, până miercuri, aproximativ 64.000 de persoane care s-au alăturat iniţiativei.

„Noi, semnatarii acestei petiţii, vă solicităm să fiţi de partea noastră şi să susţineţi legea europeană pentru salarii minime decente. Este nevoie de această directivă pentru a impulsiona Guvernele statelor membre să identifice soluţii şi politici naţionale pentru salarii ce nu împing angajaţii la limita sărăciei”, se arată în textul petiţiei.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

 

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Sărăcia e produsă votând PSDNL.

    • Au băgat rușii ruble în pușculița Declic! Să fie primit! Văd că USR nu mai combate adunăturile astea de protest care urmăresc de fapt o atitudine mai binevoitoare față de Rusia! V-ați vândut și voi?

    • Mihai, niste minciuni mai mari nu puteai scoate postac rusnac. tu vorbesti ma? Tu care tot rimpul inchini ode rusiei?

  2. Pozele mai mari sa se vada

  3. Dacă oamenii nu ies în strada însemnă ca au bani și o duc bine nu le lipsește nimic. Pe principiul asta merg și politicieni guvernanții noștri. Ia uitați-vă azi în Grecia ce a fost, sistemul bugetar plus cel privat au paralizat țară ptr 24 de ore . La noi câțiva rătăciți în piață. Ne merităm soarta.

    • Mergi la vot, nu la protest!

    • Mergi si la vot si la protest

  4. Unde e AUR ? Familia ?

  5. Să mai justificăm şi noi donaţiile pe care le primim degeaba. Dacă lupta cu dictatura securiştilor se poartă cu şuşanele de măscărici, vă doresc:

    DICTATURĂ PLĂCUTĂ!

  6. Trebe pusa familia regala inapoi pe picioare, si sa aiba putere absoluta asupra presedintelui si guvernului, trebuie cineva sa dea cu bota in ei sa faca treaba serioasa