G4Media.ro

Greva generală din învățământ „se poate repeta în 2025”, în lipsa unei…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Cat a fost Ciolacu la guvern, nu au fost problemeacum brusc au aparut problemele?????

  2. Nu va e jena nesimțiților? Cat naibii vreți sa va crească salariile?

  3. 4 ore de munca pe zi, 4 luni de vacanta pe an. Sa tot muncesti la stat. Numarul elevilor a tot scazut in ultimii zeci de ani, dar numarul profesorilor a tot crescut. Elevii din Romania au cele mai multe ore obligatorii din UE. Cum asta nu e de ajuns, din 2029-2030, copii de 2-3 o sa invete obligatoriu si grupa mica. Dupa aia poate o sa fie obligatorie si cresa. Orice numai ca sa nu dam educatori, invatatori si profesori afara.

  4. Șantajiști. Nu le este rușine să spună ca nu vor să muncească 8 ore la școală!!! Copiii ar trebui să vină acasă cu temele făcute, nu să-i obligați pe părinții care ajung obosiți seara acasă să facă lecții și să plătească meditații!

  5. Șantajiști. Nu le este rușine să spună ca nu vor să muncească 8 ore la școală!!! Copiii ar trebui să vină acasă cu temele făcute, nu să-i obligați pe părinții care ajung obosiți seara acasă să facă lecții și să plătească meditații!

  6. Voi nu știți ce înseamnă să predai la clasă. Nu poți cere stat la școală, unde nu sunt spații adecvate, unor oameni care sunt in contact direct cu zeci și zeci de elevi.

    • Săptămâna trecută nu s-a făcut scoala la licee pe motiv ca se da bacalaureatul. Mai înainte 1 iunie ziua copilului , 5 iunie a profesorului , Rusaliile , etc. Practic vacanta a început la 1 iunie. În tarile nordice se învață pana la 15 iulie și se întorc pe 20 august. Niște fraieri.

  7. Ori cu voi sau fara voi nu se schimba nimic.
    Educația consuma mulți bani iar rezultatele sunt slabe.
    Sunt dascăli slab pregătiți si totuși cer salarii mari peste câteva ore de predare.
    O reforma a Educației cu program de 8 ore lucrătoare si 1 ora pauza ca la privat.
    In acest moment munca la stat ca bugetar este un ideal bine plătit.

    La privat salariul începe de la 2540 lei plus bonuri de masa

    • Pare ca lucrezi pe la cablaje auto sau ceva unde esti remunerat pr0st (ca tine). Tr1stule !
      De ce nu te ai facut profesor daca ti-e asa ciuda pe ei ?
      Comentezi mult si pr00st la toate postările.

    • Păi ei de ce s-au făcut profesori dacă e așa nasoală munca lor? Să nu zici că din vocație! Poate pentru 10%, cel mult.
      S-ar putea să nici nu se prindă lumea că ei sunt în grevă, dacă efectul, atunci când lucrează, este cel care se vede. .

  8. După ce ora lor este de vreo 45 minute, vreo patru, cinci ore pe zi media și 8 luni pe an + sporuri, tichete de vacanta, fara sa te tragă nimeni la răspundere! Iar pentru ca un copil chiar să facă progrese, părinții trebuie sa plătească meditații la greu, altfel elevii sunt condamnați la mediocritate!
    Poate intrăm in incapacitate de plată și atunci sa vedem de unde.si mai primesc salariile bugetarii ăștia „harnici!

    • Timpul petrecut la catedră nu este cel mai bun argument pentru a calcula dificultatea muncii de profesor.
      Rezultatele, da!
      Iar rezultatele sunt de toată jena, pentru că sunt prea mulți nechemați – se angajează ca (și) profesori pentru că e o slujbă unde nu li se cere nicio proba reală de aptitudini. Doar sa accepte un salariu mai mic, dar garantat. Apoi incep lamentările…

  9. Rezultatele la testele PISA, diagnosticarea recentă a OECD, rata de abandon, rata analfabetismului – toate indică un sistem de educație prost. Sunt doar insule de performanță. Am fost cadru didactic în București și acum locuiesc într-o altă țară cu un sistem de educație performant. Copiii au doar 9-10 săptămâni de vacanță int-un an școlar, petrec de la 8.45-15.40 în școală, profesorii lor sunt acolo de la 8-16. Curriculum-ul este gândit în interesul elevilor și nu al sindicatelor. Profesorii au timp să își cunoască toți elevii. Niciun sistem nu este perfect, dar cel puțin îndreaptă lucrurile care nu merg.