G4Media.ro

9 din cei 10 polițiști ridicați de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara…

9 din cei 10 polițiști ridicați de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara au fost reținuți pentru 24 de ore/ Agenții sunt cercetați pentru că ar fi luat mită circa 100.000 de lei în 4 luni

9 dintre cei 10 polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara ridicați luni și duși la audieri au fost reținuți pentru 24 de ore, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Agenții sunt cercetați pentru luare de mită în formă continuată.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 23.01.2021 – 22.05.2021, inculpaţii – în calitate de funcţionari publici (agenți de poliție) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara – în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial („peste rând”) documentele pentru înmatricularea de vehicule”, a informat sursa citată.

Conform DGA, „din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare”.

Faţă de 9 dintre inculpaţi, procurorul a dispus în data de 14.06.2021 măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în data de 15.06.2021 s-a formulat cu privire la acești inculpați propunere de arestare preventivă, ce a fost înaintată spre competentă soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. 100.000 lei la 10 polițiști în 4 luni
  2.500 lei șpagă medie lunară lua un polițist.
  Ce o fi în capul lor? Să riști pt 2500 lei lunar?

  • Acesti amatori sifoneaza imaginea celor seriosi. ANI a avut curiozitatea sa verifice masinile si casele cu piscina ale celor de la Capitania SRL din Giurgiu ? Ale celor care se ocupa cu inmatriculari si ITP la barci ?

 2. Aici nu mai este vorba de salarii mizere si conditii grele de munca. Aici este vorba de lacomie!
  N-au decat sa raspunda cu cariera si (poate) cu inchisoarea.
  Nesimtitii astia nu mai au ce cauta in serviciul public.

 3. se duc linistiti in pensie, la 40 de ani, cu avansare in grad!
  Politia romana, parte a statului mafiot securistoid roman!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.