G4Media.ro

9 ani de închisoare pentru fondatorul unui grup de extremă dreaptă în…

9 ani de închisoare pentru fondatorul unui grup de extremă dreaptă în Franța/ Alți cinci membri ai „Organizației armatelor sociale” au fost condamnați la închisoare

Logan Nisin, tânărul (25 de ani) fondator al grupusculului de extremă dreaptă OAS (Organizaţia armatelor sociale), a fost condamnat la 9 ani închisoare de Tribunalul din Paris. Verdictul a fost dat în urma primului proces pentru terorism de extremă dreaptă judecat în Franţa în ultimii 4 ani, transmite RFI România.

Parchetul ceruse 10 ani închisoare contra lui Logan Nisin. Verdictul e mai clement, «doar» 9 ani contra tânărului extremist de dreapta, fondator al mişcării OAS. Alţi 5 complici, cu vârstele între 23 şi 33 de ani, printre care numărul doi al grupusculului, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea.

La citirea sentinţei, preşedintele Tribunalului a subliniat că «noua OAS a fost concepută copiind întocmai structura Organizaţiei armate secrete din 1961», un grup politico-militar responsabil al unei represiuni sângeroase în anii 60 contra independenţei Algeriei.

În actualul dosar, magistratul a estimat că «toate arătau iminenţa trecerii la acte; OAS a fost creată ca o armată de apărare, gata la nevoie să destabilizeze instituţiile şi fractureze corpul social lansând apeluri la rebeliune şi incitare la comiterea de crime».

De-a lungul celor 2 săptămâni de proces în faţa Tribunalului corecţional din Paris, membrii grupului au declarat că niciodată nu ar fi trecut la acte şi că singurul responsabil este Logan Nisin. Tribunalul a estimat însă că toţi suspecţii au încarnat OAS şi deci i-a recunoscut vinovaţi pe toţi si i-a condamnat la pedepse cu închisoarea. Logan Nissin fiind déjà după gratii de 4 ani, poate spera într-o apropiată liberare condiţionată.

Sursa: RFI România

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Proces de intenție, ca pe vremea lui Stalin.

    • Căcați pe ei de frică! Dacă exemplul se extinde și se organizează oamenii împotriva tiraniei?

  2. Urmeaza si nentu Simion si gasca de ne bu ni. Nu vi se pare ciudat ca nimeni nu e deranjat de aia de la aur? Ii au la mana cu ceva si cand va veni vremea vor da petardele pe piata si lumea nu va mai vota cu ei. Altfel nu imi explic de ce e atata liniste cand e vorba de fas cistii aia rusofili.

  3. La puscarie cu haurul! impreuna cu trollii lor de pe g4media!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.