G4Media.ro

Zelenski i-a chemat din nou pe aliaţii occidentali ai ţării sale să…

Sursa foto: Pixabay / WikiImages

Zelenski i-a chemat din nou pe aliaţii occidentali ai ţării sale să accelereze livrarea avioanelor de luptă F-16 şi să transfere mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot, după o lovitură mortală a Rusiei în Harkov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a chemat din nou miercuri pe aliaţii occidentali ai ţării sale „să accelereze livrarea” avioanelor de luptă F-16 şi să transfere mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot, după o lovitură mortală a Rusiei în Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, informează France Presse conform Agerpres.

„Consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei şi accelerarea livrării de F-16 către Ucraina sunt misiuni vitale”, a scris el într-o postare pe reţelele sociale. „Nu există nicio justificare raţională pentru a explica de ce Patriot, care sunt multe în lume, încă nu acoperă cerul Harkovului şi al altor oraşe atacate de teroriştii ruşi”, a adăugat Zelenski.

Mai multe lovituri ruseşti au făcut miercuri cel puţin trei morţi şi aproximativ treizeci de răniţi, în special la Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei.

La Harkov, care avea aproape un milion şi jumătate de locuitori înainte de război, un bombardament rusesc a făcut cel puţin un mort şi 18 răniţi, dintre care patru copii, prin lovirea unor ţinte civile, au anunţat autorităţile locale, aminteşte AFP.

Potrivit primelor informaţii de la Parchetul General, două bombe de mare putere, lansate dintr-un avion, au avariat clădiri de locuinţe, o şcoală şi o grădiniţă în timpul după-amiezii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...