G4Media.ro

Augustin Lazăr: Deciziile CCR dispun pentru viitor / Protocolul semnat de mine…

Augustin Lazăr: Deciziile CCR dispun pentru viitor / Protocolul semnat de mine a fost declarat constituțional / Trebuie să răspundă cine „l-a furat“

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, într-un interviu difuzat luni seara de Digi24, referitor la proiectul de ordonanță de urgență privind revizuirea sentințelor anunțat de ministrul Justiției, că deciziile Curții Constituționale (CCR) dispun pentru viitor și că trebuie avut în vedere principiul neretroactivității legii penale.

Augustin Lazăr a mai declarat că protocolul semnat de el cu SRI a fost declarat constituțional, cele două-trei alineate respinse de CCR nefiind de fond. Lazăr a spus că acest protocol a fost folosit ca ”bumerang politic” și cineva trebuie să răspundă pentru că „l-a furat“ și l-a prezentat public, deși era document clasificat.

Principalele declarații ale procurorului general:

  • Nu putem să umblăm cu ușurință la hotărâri judecătorești definitive și să creăm în opinia publică senzația că hotărârile judecătorești pot fi schimbate după caz și după cum există orientare sau alta. Hotărârile judecătorești definitive au putere de lege și cine își va suma această răspundere va trebui să analizeze neretroactivitatea legii penale, faptul că deciziile CCR dispun pentru viitor.
  • Legitimitatea va fi pusă sub un mare semn de întrebare
  • Separația puterilor în stat este o lege de fier a statului de drept din secolul XVIII
  • Procurorii luptă până la ultima frontieră pentru aflarea adevărului. Și care e adevărul? Protocolul din 2016, pe care l-am semnat eu personal, se referea la securitatea națională și la problemele de apărare antitero. Avem obligații în calitate de stat membru al structurilor euro-atlantice, de a combate terorismul
  • Cum e posibil ca cineva să fure un document care este clasificat într-o instituție și să-l arate la televizor ca o cauză de a porni atacuri la adresa Ministerului Public. (…) Adică voi nu respectați Constituția și să pornim o procedură de revocare a procurorului general.
  • Iată că vine CCR – așteptăm și motivarea – și ne spune în esență că acest protocol privind securitatea națională și privind lupta antitero este constituțional. Sunt câteva alineate în câteva articole care au fost declarate neconstituționale și care nu sunt de esența cooperării, sunt câteva chestiuni colaterale, pe care fără îndoială le vom elimina. Ele nici nu au fost pusă în aplicare.
  • Protocolul a fost realizat pentru a lucra în cadru legal, pentru a apăra securitatea României
  • Cum e posibil să-l folosești pe post de bumerang politic și să arunci cu el în capul Ministerului Public? Acum în capul cui se va sparge acest bumerang, fiindcă cineva trebuie să răspundă?
  • Protocolul a fost declarat constituțional și el trebuie să funcționeze. Instituțiile nu lucrează empiric, trebuie să lucreze după niște reguli foarte clar stabilite, iar în articolul 1 al acestui protocol scrie negru pe alb că protocolul se aplică în baza legii.
  • Cum e posibil și cine își asumă răspunderea dintre persoanele care l-au furat, l-au arătat la televizor deși era document clasificat? Este o cauză în curs.
  • Ați văzut ce înseamnă manipularea publică? De câte ori se dovedesc anumite lucruri a fi la verificare altele decât cele afirmate inițial, cineva are curajul – trebuie să ai mult curaj să ieși public – și în contra evidențelor care sunt să vii și să spui că e mai grav decât ai zis. Societatea civilă din România nu e chiar ignorantă.
  • Atacurile politice sunt fără precedent.
  • S-ar putea că jocul politic e de așa natură, încât s-ar părea că ministrul Justiției trebuie să adopte o anumită cale care e mai mult politică decât juridică.
  • Am văzut un val de afirmații neadevărate pe care le face nu doar ministrul Justiției, e un cor de persoane interesate din diverse considerente care acuză Ministerul Public, procurorul general, CSM, ICCJ pentru diverse abuzuri. Sunt ușor verificabile lucrurile.
  • Secția specială nu poate funcționa decât în Ministerul Public.
  • Magistrații sunt foarte deranjați și îngrijorați de faptul că vine cineva la un show de televiziune, creează un val emoțional, spunând câte abateri, câte abuzuri sunt în sistem și din cauza acestor presupuse abuzuri ia să facem o așa-zisă reformă judiciară și să le mai tăiem magistraților din atribuții și să-i punem sub controlul nostru pentru că noi știm să le dăm ordine.

Foto: Augustin Lazăr (Inquam Photos/ George Călin)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. cum cine la furat ? vaca lu Toader ..Florea

  2. Bravo Augustin Lazar!

    • Ia te uită ,iar spumegă tractoristul vopsit galben metalizat ,cheam-o bă pe maimuța lu’ Ioha la parchet, n-o mai proteja atât ,că oricum va semna până la urmă revocarea ta salamul de Sibiu.

    • Ce mizerie de trol acest sas mut, cred că s-a autoasfixiat la cum pute

    • Ia te uira, iar a aparut trolul mut cu gura mare si spume la gura de la votka expirata.
      Sa nu-ti vina sa crezi cum ii tremura barbia.

  3. Spumegi tu cu ceilalti postaci platiti de hoti sa spurcati pe cei ce nu vor sa accepte sa stea ghiocel in fata lor! Sa faci bine sa -ti iei gandul ca pe aici gasesti vreunul sa va inghita postarile pro-infractori!

  4. Dar chiar nu se poate sa se autosesizeze cineva si deschida un dosar pe aceasta tema?
    Cel putin ii pui pe ei sa se apere, care este cu totul alta chestie decit acuma cind ei sint in ofensiva.
    Populatia a inceput sase miste, este cazul sa fiti si voi mai vioi! Declaratiile si interviurile nu ajuta cu nimic, jigodiile au soriciul prea gros.

  5. @Sasul mut, Bad@: Ați făcut ceva dero pe la gură. Nu știu dacă natural sau la comandă dar nici nu contează. Măcar de-ați fi avut curajul să semnați cu numele voastre. Dar turnătorii și denigratorii și-au luat mereu nume… conspirative. Pentru că una din „calitățile” lor e lașitatea.

  6. Lazar a cazut de pe tractor când era mic. Acum rupe tractorase din plastic pentru ca trebuie stârpite din fasa.

    • Esti un postac infect. Pe acest site ceea ce debitezi pute. Toti cei cărora le ocupi spatiul cu mizeriile tale îți urează „sănătate” ! Dacă la un moment dat ai face cancer, ar fi o răsplată corectă

  7. Nici Iosefini nu-l camufla atat de bine.