G4Media.ro

6% din populația Sibiului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu / „Este o…

Sursa foto: Turnul Sfatului

6% din populația Sibiului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu / „Este o cifră impresionantă”

Cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu se va desfășura în acest weekend pe străzile orașului, relatează Turnul Sfatului.

9.000 de alergători vor susține anul acesta cauzele înscrise în proiect, iar 600 de voluntari îi vor încuraja de pe margine și vor avea grijă ca evenimentul să se desfășoare fără incidente. Potrivit Anei Bugneriu, directorul Fundației Comunitare Sibiu, 6 % din populația Sibiului va alerga la competiție, iar peste 50 de alergători internaționali vor fi prezenți, de asemenea, la start.

„Anul acesta am calculat și să știți că 6% din populația Sibiului aleargă la maraton, este o cifră impresionantă având în vedere că nu doar acești oameni alergători sunt implicați în eveniment, ci mai sunt câteva mii de donatori plus toți cei care vin să-i susțină în Piața Mare, prietenii, familia, publicul nostru care este parte din eveniment.

Avem peste 50 de alergători internaționali, cei mai mulți vin din Germania, pe locul doi, Regatul Unit al Marii Britanii, avem alergători din Italia, Irlanda, Grecia, Cehia, Turcia și Austria”, a spus aceasta în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, 22 mai.

Maratonul Internațional Sibiu 2024 va avea loc timp de 2 zile. Sâmbătă s-au desfășurat cursele de adulți, iar duminică, pe 26 mai, vor avea loc Cursele Copiilor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...