G4Media.ro

54 de migranţi, ascunşi într-un singur TIR, au încercat să iasă ilegal…

Sursa foto: Poliția de frontieră

54 de migranţi, ascunşi într-un singur TIR, au încercat să iasă ilegal din România, prin vama Nădlac / Provin din Bangladesh, Siria, India, Yemen, Sri Lanka şi Nepal

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac, judeţul Arad, au depistat, în două TIR-uri, 56 de migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară, dintre care 54 erau ascunşi într-un singur TIR, anunță News.ro. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

”În urma acţiunilor de control derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat 56 de cetăţeni străini, proveniţi din Bangladesh, Siria, India, Yemen, Sri Lanka şi Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunşi în două mijloace de transport. Dintre aceştia, 54 au fost depistaţi ascunşi într-un singur automarfar. Şoferii autovehiculelor sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi”, a transmis Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de vineri.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la intervale diferite de timp, s-au prezentat pentru formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc şi un român, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia şi Italia. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri, feronerie pentru mobilier şi materie primă pentru anvelope, pentru societăţi comerciale din Germania şi Italia.

”În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul destinat transportului de marfă, printre bunurile transportate şi în cabina capului tractor, în total, 56 de cetăţeni străini. Doar într-unul dintre mijloacele de transport au fost descoperite ascunse 54 de persoane. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, India, Yemen, Sri Lanka şi Nepal, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei” se mai arată în comunicat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...