G4Media.ro

50 de muncitori sezonieri români au protestat  în Germania faţă de condiţiile…

Sursa Foto: Rheinishe Post

50 de muncitori sezonieri români au protestat  în Germania faţă de condiţiile de muncă și cazare/ Ei acuză că stau în câte 4 – 5 în camerele din barăci

Aproximativ 50 de muncitori sezonieri de la firma Ritter din Bornheim, care lucrează la recoltarea sparanghelului, au protestat, luni dimineaţă, din nou faţă de condiţiile de muncă şi de cazare. Poliţia a comunicat că demonstraţia lucrătorilor s-a desfăşurat paşnic.

Cu toate acestea, organele private de securitate ale firmei au interzis accesul muncitorilor la barăcile unde locuiau – a afirmat un reprezentant sindical. Muncitorii, români în mare parte, au reclamat existenţa unor condiţii igienice precare din containere şi din grupurile sanitare.

Barăcile se află în imediata apropiere a unei staţii de epurare şi a unei linii ferate, iar în afara lor se află maldăre de gunoi şi dărâmături. Firma este în insolvenţă, iar administratorul ei nu era de găsit.

Potrivit relatărilor din presa locală 240 de muncitori sezonieri sunt cazaţi în condiţii inadecvate, fiind 4-5 oameni în fiecare încăpere.

Sindicatul a anunţat protestul de luni, iar reprezentantul sindical a reproşat angajatorului că nu a plătit deloc sau doar parţial salariile, anunţându-i pe muncitori că până marţi vor trebui să părăsească locul.

După cum a afirmat sindicalistul, “aceşti oameni au fost aduşi aici din România în pofida epidemiei de coronavirus şi a insolvenţei ca să recolteze sparanghel şi căpşuni. Iar acum nu li se dau nici salariile promise şi sunt ameninţaţi să rămână fără loc de cazare.”

Muncitorii din Bornheim s-au revoltat încă de vineri împotriva condiţiilor de lucru şi de cazare. Potrivit unor informaţii peste 100 dintre ei au refuzat să muncească. Mulţi dintre muncitori susţin că au venit din România.

Sursa: Rheinishe Post/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu/ Sursa Foto: Rheinishe Post

Citește și

Problemele sezonierilor români din Germania: Buletine și permise reținute ilegal, concedieri peste noapte, condiții proaste de muncă / Proteste, conflicte și procese cu fermierii

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dupa ani de zile, au observat si ei conditiile de kkt in care traiesc!!!!Pe bune? Pai baietii astia erau angajatii la fermele astea fiindca lucrau pe bani putini si nu comentau la munca si conditii.

    • @ALEX: si acum care e morala? sa taca din gura in continuare? Poate nu sunt aceiasi care acum cativa ani nu protestau. Poate astia mai noi au voce. Si bine asa!

      Esti doar un carcotas platit de PSD probabil.

  2. Europa in insolventa! Iata in ce situatie sunt firmele din cea mai puternica tara a UE. Credeau ca se vor salva cu ajutorul romanilor, insa realitatea a lovit dur Germania. Oricum, indiferent de situatia firmei, guvernul german slinos ar trebui sa raspunda pentru mizeriile astea.

  3. Buna ziua!Sa spuna cu voce tare tot circuitul:cine i-a convins că este bine,cine i-a dus,cine le-a asigurat biletele de avion,cine sunt patronii din Gerrmania ,cine este persoana care le ia comisionul(in tara,in Germania).Daca le-a explicat cineva că banii pe care îi aduna cu atâta chin i-ar primi și ca angajati in țară, având contributiile plătite dar în decurs de 6 luni nu,în 3 și cu 8 ore de munca nu cu 12-16 ore/zi!!!!Si ar fi cu familiile acasa!!!