G4Media.ro

50 de milioane de doze în 37 de zile: Joe Biden anunță…

50 de milioane de doze în 37 de zile: Joe Biden anunță că ritmul de vaccinare în SUA depășește planul propus la începutul mandatului – 100 de milioane de doze în 100 de zile

Preşedintele Joe Biden a salutat joi faptul că SUA sunt „cu câteva săptămâni înaintea” programului de vaccinare anti-COVID-19, după ce a promis că vor fi administrate 100 de milioane de doze în 100 de zile la preluarea mandatului de şef al statului, pe 20 ianuarie, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

„Sunt aici astăzi pentru a spune că suntem la jumătatea drumului, cu 50 de milioane de doze în doar 37 de zile de când am devenit preşedinte”, a declarat Biden. „Suntem în avans cu câteva săptămâni”, a precizat liderul de la Casa Albă.

„Mergem în direcţia corectă, în pofida dezastrului moştenit de la administraţia anterioară”, a adăugat Biden, avertizând totodată că „nu este momentul să lăsaţi garda jos”. El a cerut americanilor să respecte în continuare măsurile de distanţare.

Două vaccinuri sunt autorizate în prezent în SUA: Pfizer / BioNTech şi Moderna. Ambele companii au promis să livreze, fiecare, 300 de milioane de doze înainte de sfârşitul lunii iulie, suficiente pentru a vaccina aproape întreaga populaţie.

Un al treilea vaccin, dezvoltat de Johnson & Johnson, care necesită injectarea unei doze unice, este de aşteptat să contribuie în curând la intensificarea eforturilor de combatere a pandemiei.

Un comitet consultativ al Agenţiei pentru Medicamente (FDA) urmează să se întâlnească vineri pentru a examina autorizarea acestuia în regim de urgenţă, care ar putea fi acordată încă de la sfârşitul acestei săptămâni.

Compania Johnson & Johnson s-a angajat să livreze 100 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie.

„Dacă FDA aprobă autorizarea acestui vaccin, avem un dispozitiv pentru a-l distribui pe cât de rapid poate Johnson & Johnson să livreze”, a spus preşedintele american.

„Vom face progrese şi mai rapide în ceea ce priveşte vaccinurile, în general, în luna martie”, a adăugat Biden, precizând că va oferi mai multe detalii pe acest subiect după adoptarea deciziei FDA.

Joe Biden a promis că va vorbi din nou despre situaţia gestionării pandemiei şi despre campania de vaccinare de fiecare dată când va fi depăşit un nou palier de 50 de milioane de doze injectate.

sursa foto: Tom Brenner/ REUTERS/Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.