G4Media.ro

5.400 de locuitori din Sectorul 2 deţin un loc de parcare, deşi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

5.400 de locuitori din Sectorul 2 deţin un loc de parcare, deşi nu au maşină

În urma sincronizării bazei de date a Direcţiei Taxe şi Impozite cu cea a Administraţiei Domeniului Public, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au ajuns la concluzia că 5.400 de locuitori din sector sunt titulari ai unui loc de parcare, deşi nu deţin o maşină proprie, aşa cum prevede regulamentul.

„Am constatat că din 26.000 de locuri de parcare, aproape 5.400 de titulari nu au o maşină proprie. Regulamentul permite să ocupi un loc de parcare în cazul în care există un contract de comodat, avem 2.800 de cazuri, dar asta ne lasă cu 2.600 de persoane care nu au nici contract de comodat şi nici o maşină înregistrată în evidenţele Taxe şi Impozite Sector 2.

Regulamentul spune că dacă maşina nu este înmatriculată în Sectorul 2 nu poţi avea loc de parcare. Maşina trebuie să fie înmatriculată în Sectorul 2 şi persoana trebuie să locuiască efectiv în Sectorul 2 acolo unde este şi locul de parcare. Sunt două condiţii esenţiale. „, a declarat pentru G4Media.ro Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Mulţi dintre cei care deţin un loc de parcare deşi nu au o maşină proprie obişnuiesc să le închirieze, spun reprezentaţii primăriei. Pentru a vedea exact cum stau lucrurile, aceştia vor verifica în această perioadă fiecare caz în parte.

„Acum luăm fiecare dosar în parte pentru acestea care sunt identificate, să vedem dacă este cazul şi dacă chiar mai locuiesc acolo unde au locul de parcare. Dacă nu mai locuiesc, aceste locuri de parcare vor fi eliberate şi vor fi date celor care sunt în drept.”, a declarat pentru G4Media.ro, Radu Mihaiu.

În acest moment, la Primăria Sectorului 2, pentru locurile de parcare sunt 8.000 de cereri în aşteptare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Românu’, cel mai viteaz si mai drept dintre traci … sau l-a pangarit mafia romana?! 🤔

 2. Se merge pe proverbul – Omul gospodar își face vara sanie și iarna car! Omul ăsta de la sector 2 poate va cumpăra o mașină cândva, dacă nu el, urmași urmașilor lui. De ce să nu aibă din timp loc de parcare? Când pică mașina la loz în plic să o parcheze pe trotuar?

 3. cum aproba primaria sectorului doi locurile de parcare? sau mai usor de inteled, cel care cere loc de parcare nu trebuie sa ofere macar copia talonului? pe ce criterii se dau locurile de parcare?

  • Sunt locuri vechi, care nu au mai fost actualizate de mult, de asta se intampla astfel de situatii, dar nu-s asa de multe de fapt pt ca locurile de parcare sunt pretioase si nu prea le lasa nimeni in voia sortii.

 4. De fapt NU sunt 5400 ci sunt doar 2600 pentru ca 2800 au contract de comodat, ceea ce e perfect legal. Si nici la astia 2600 nu se stie daca sunt in regula sau nu, de aceea trebuie verificat fiecare caz in parte. Nea Mihaita a inceput un razboi cu cetatenii sectorului, de fapt nu e nicio problema cu ideile lui comuniste ci cetatenii trebuie schimbati cu unii de tip nou care sa inteleaga binefacerile ideilor dumnealui. Nea Mihaita de cand a venit la Primarie „ca sa nu mai fie hotie” s-a luptat cu garduletele din jurul blocurilor, cu gunoaiele din parcuri si acum cu cetatenii cu logan. Pentru ca daca faci asta nu superi nicio mafie, si daca nu superi nicio mafie poate te lasa si pe tine sa infigi niste afaceri cu niste software. Aceasta este o opinie, dar e o opinie verificabila.

  • Nu aveți dreptate. Să țin mașina pe banda unu că tu ai loc de parcare și îl speculezi, că nu ai mașina. De aceea este administra domeniului public, să facă ordine. Sunt proprietar de apartament de când s-a construit blocul. Locurile au fost ocupate cu japca, zgârieturi, oglinzi sparte, mașini agresate.

 5. Nu îi interesează decât banii!

 6. Masinile Lor sunt pe numele rudelor sau a unor oameni ai strazii! Cati dintre ei sunt bugetari sau afaceristi? 99%?

 7. Eu unul nu înțeleg ce va rezolva cand va identifica 2600 de locuri cu masini ale altor persoane.
  Se va elibera traficul?? Vor veni mai multi bani la buget??
  Aaa,nu e corect față de cei 8000, da. Altfel? Praf in ochi, face si el ceva…99% din cele 2600 2500 sunt legale,mașini inchiriate etc.. Rămân 100 date cu șpagă:))

 8. Noi unde ne mai lasam trotinetele inchiriate?

 9. Asa este și un sector 4.

 10. MEREU a fost hotie la ADP SECT 2 privind locurile de parcare , hotia se preia din mandat in mandat acolo . SA vedem cata lumina se face acum daca se face .