G4Media.ro

Franţa şi alţi 14 aliaţi, printre care şi România, condamnă prezenţa mercenarilor…

Franţa şi alţi 14 aliaţi, printre care şi România, condamnă prezenţa mercenarilor ruşi din organizația Wagner în Mali

Franţa şi alţi 14 aliaţi europeni, precum şi Canada, au condamnat joi ceea ce au numit „desfăşurare de forţe mercenare ruse” statul vest-african Mali, transmite Reuters, citată de Rador.

„Suntem informaţi cu privire la implicarea guvernului Federaţiei Ruse în asigurarea de sprijin material desfăşurării organizaţiei Wagner în Mali şi facem apel la Rusia să revină la un comportament constructiv şi responsabil în regiune”, se arată în comunicatul comun emis de Franţa şi aliaţii săi.

Comunicatul mai spune că ţările semnatare regretă faptul că autorităţile de tranziţie din Mali au ales să utilizeze fondurile publice, deja puţine, pentru a plăti mercenari străini, în loc să sprijine propriile forţe armate şi servicii publice.

Uniunea Europeană a reacţionat alarmată la informaţiile că mercenari ruşi ar putea intra în Mali pentru a sprijini guvernul de acolo în lupta împotriva militanţilor islamişti cu legături cu Al-Qaeda şi gruparea Stat Islamic (ISIS).

Comunicatul comun a fost emis joi de Franţa, Belgia, Marea Britanie, Canada, Republica Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Italia, Lituania, Ţările de Jos, Norvegia, Portugalia, România şi Suedia.

Sursa: Reuters/ Rador/ Traducere: Magda Baciu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Franța et Co. sa-i sprijine atunci pe ISIS si Al-Qaeda, ca doar asa mai pompeaza niste milioane de migranți in Europa, nu ?
    Hai, Geoană, scoate dopul la Champagne !🤣

  2. Sigur rusii,dupa condamnarea de catre Franta si ceilalti papagali,o sa se sperie si o sa plece din Mali….

  3. Cu mercenarii ăștia nu-i văd bine pe islamiști. Ei nu sunt o armată și pot acționa după propriile reguli. De genul :Nu luăm prizonieri! Întrebarea e dacă țările ce protestează aveau intenția de a participa cu trupe de partea guvernului. Dacă nu, probabil e singurul sprijin ce poate fi apelat.

  4. Egiptul avea mari probleme cu islamismul fanatic. Și a găsit soluția. Glonțul. Nu închisoare, reeducare etc. Și în zonele din Siria controlate de curzi e la fel. Acolo nici măcar nu mai contează dacă islamiștii sunt femei, bătrâni sau copii.

  5. Rusii pot sa spună ca lupta împotriva oricui, asta nu înseamnă că așa și fac. De obicei, tot ce spun rusii spun ca să deturneze atenția și orice afirmație are alt scop.

  6. Autorul ce vrea, să ieșim toți pe stradă și să cerem scăderea notei la purtare Rusiei? Dacă este o grupare de mercenari, atunci nu poți spune că este o formațiune militară în subordonarea unui guvern, fie și al Rusiei, la ăia banul primează, își vând niște servicii, chiar dacă sunt sângeroase. Plus că s-a găsit și cine să aducă acuzațiile, Franța, a uitat comportamentul lor în fostele colonii. Mai bine își coordona energia către stoparea migrației, rezolvarea problemelor cu migranții de la Canalul Mânecii, asigurarea securității șoferilor de TIR și a transporturilor. După ce a fost asasinat șoferul român ce măsuri au luat, migranții sunt tot acolo, mai violenți și cu tupeu, iar cei care încearcă să se apere încalcă drepturile omului.

  7. De mercenarii occidentali , deci asa zise aemate private care au ucis in Irak , Afganistan si Siria peste 1 mil de oameni , nu se spune nimic . Sau poate ca ei au dus democratia pentru a putea fura mai mult