G4Media.ro

46 de muncitori la negru, depistați de inspectorii ITM la o firmă…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

46 de muncitori la negru, depistați de inspectorii ITM la o firmă de livrări din Buzău/ Amendă de 200.000 de lei

Echipele de control ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Buzău au aplicat o amendă de 200.000 de lei unei societăţi cu sediul social pe raza judeţului, pentru că nu ar fi încheiat contracte de muncă pentru 46 de persoane, transmite Agerpres.

Potrivit ITM Buzău, ancheta a pornit de la o sesizare a Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, care a verificat aspecte legate de posibile infracţiuni economice.

„Controlul efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău se încadrează în strategia de acţiune privind combaterea muncii nedeclarate şi a fost iniţiat ca urmare a unor aspecte sesizate de Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ITM Buzău.

În urma controlului desfăşurat de către inspectorii de muncă, s-a stabilit că societatea nu încheiase contracte de muncă legale pentru 46 de angajaţi.

”Inspectorii de muncă au identificat doar la un singur angajator 46 de persoane care au desfăşurat activităţi în beneficiul acestuia fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă. Amenda contravenţională aplicată a fost de 200.000 lei, conform art. 260 (1) lit.e din Codul muncii. Agentul economic are ca principal obiect de activitate ‘Alte activităţi recreative şi distractive’ şi a folosit munca celor 46 de persoane pentru prestarea de servicii de curierat/livrare/transport”, a precizat ITM Buzău.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...