G4Media.ro

Dacian Cioloș: Nu avem intenţia să ieşim de la guvernare atâta vreme…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dacian Cioloș: Nu avem intenţia să ieşim de la guvernare atâta vreme cât suntem acolo ca să putem împinge reforme / Din octombrie încolo evaluăm cum funcţionează Guvernul

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat joi că partidul său nu intenţionează să iasă de la guvernare cât timp poate face reforme și anunță o evaluare după luna octombrie a modului în care funcționează executivul.

„Vă spun foarte clar şi cred că a reieşit şi din ce am spus până acum: nu avem intenţia să ieşim de la guvernare atâta vreme cât suntem acolo ca să putem împinge reforme şi, din punctul meu de vedere, încă nu ne-am folosit toate resursele ca să împingem reformele la care ne-am angajat în programul de guvernare. Deci vom rămâne acolo pe redute şi ne vom bate atâta vreme cât încă avem convingerea că putem lua aceste decizii de reforme”, a anunţat Dacian Cioloş într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Cioloş a anunțat că vrea o evaluare a Guvernului Cîţu în octombrie, după terminarea alegerilor interne în USR PLUS şi PNL şi, totodată, crede că sunt posibile şi remanieri în cadrul Executivului.

„Va fi inevitabil ca din octombrie încolo, în cel mai scurt timp, să avem o proprie evaluare a felului în care funcţionează Guvernul şi aici nu e vorba de remanieri sau doar de remanieri, ci în general de felul în care funcţionează Guvernul, în care funcţionează Coaliţia din perspectiva rezultatelor şi aici va trebui să vedem ce avem de făcut inclusiv cu miniştri de-ai noştri, din USR PLUS, ca să folosim mai mult pârghiile directe pe care le avem în Guvern, pentru a împinge reforme pe care noi ni le dorim, ca să putem avea pretenţii mai mari de la colegii noştri de Coaliţie”, a mai spus Cioloş.

În ceea ce privește alegerile din USR PLUS, Cioloş a spus că îşi doreşte alegeri interne în partid mult mai liniştite faţă de PNL, o competiţie cu discuţii care să nu fie despre dosare şi care să nu inflameze spiritele „până la punctul la care asta poate să aprindă incendii, care apoi sunt mai greu de stins”.

„Şi noi în USR PLUS suntem într-o fază în care pregătim congresul, alegeri interne, însă încercăm să nu facem din asta un spectacol şi mai ales să nu afectăm bunul mers al lucrurilor şi din punct de vedere al Guvernului şi al statului, în general, dar e un moment important pentru noi, pentru că va fi primul congres al USR PLUS după fuziune. (…) Tocmai de asta v-am spus că va fi o competiţie internă şi noi nu vrem să amestecăm prezenţa noastră la guvernare cu competiţia internă. (…) E important să nu inflamăm spiritele până la punctul la care asta poate să aprindă incendii, care apoi sunt mai greu de stins, pentru că va trebui să guvernăm în continuare. (…) Noi în competiţia noastră internă avem multe de discutat şi (…) sunt multe lucruri de aşezat, dar vom căuta să le ţinem în discuţiile interne. Evident ele vor fi publice, pentru că sunt discuţii care interesează şi publicul, dar vrem să evităm să amestecăm guvernarea în discuţiile noastre interne şi până acum cred că am reuşit să o facem”, a spus Dacian Cioloş. (sursa foto: Inquam Photos/ George Călin)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Cu un premier caCâtu singura reformă pe care o faceti este aia „cu penali in funcţii publice”.
    O daţi de gard mai rau decât UDMR.
    Lămâie!

  2. Nu iese de la guvernare după cum nu pleacă pluserista leghebetistă de pe acest site, Eugenia, de pe centura Haules-Bucales, de la produs.

    • @Oigen Adeptii insultei grosiere par a fi si fani ai reformelor care, vorba maretului, europarlamentar, trebuie nitel impinse.

  3. 1) Cum adica evaluare in octombrie, cand Ghinea declara inca de la inceput ca veti face evaluari la fiecare 3 (TREI) luni si ca nu veti da cecuri in alb?! [Pentru cine vrea link, am si link!]

    Pana in octombrie veti fi facut deja trei evaluari! Dar ziceti-ne macar rezultatul primelor doua: cum e?
    Banuiesc ca satisfacator, ca doar n-ati dat cecuri in alb, nu? 🙁

    2) Ce reforme impingeti, cand voi sunteti in prezent la 15% indeplinire promisiuni, pe „calculatelea” – cu termene asumate, pe Programul de Guvernare – partea care tine de voi?!

    Repetati dupa mine: CINSPREZECE PROCENTE dupa 8 luni de guvernare!
    Cum suna?
    Si acum vin la scadenta promisiunile cu termen 1 an, care o sa va duca rezultatul spre 3%. 🙁

    [Pentru cine vrea socoteli, am si socoteli; le-am mai postat.]

    3) Pentru cine va inchipuiti ca vorbiti cand declarati versiunile astea? Ca sa stiu daca mai e cazul de raspunsuri la (1) si (2) …

    Mai cititi inca o data ce ati declarat. Uneori ajuta.

    • sa nu zici ca ai uitat gropile ?

    • 15% nu e deloc imbucurator. Dar e mai bine decat nimic?! Va aparea vreodata in Romania guvernarea care sa atinga 80% din ceea ce promite? Sau ne multumim cu promisiuni goale? Cum e mai putin rau?

  4. Ce zice ăsta că împinge?!

  5. Un fost premier-zero nu are cum să fie credibil! Cum să mă bazez pe Zero?!

    • nu stii inca ca si nimicul este ceva ? ar trebui

    • n ar fi de acord

  6. Cum să plece Ei acum când e dulce ciolanul??? Câțu împrumută miliarde de euro, vin banii de la PNRR, etc au de unde ciordi.

  7. Ciolos: „Nu plecam de la guvernare, stam si impingem in gol si asteptam pana in 2024 ca PNL sa se hotarasca sa facem reformele”!
    Bravo, Ciolos!

  8. Deja ați împins reforma pe scări.
    Cred că reforma va sta la reanimare cel puțin 3 ani.

  9. Deci, pana in octombrie sau, mai bine-zis, la anul, Romania e in stand-by. Din cauza unor mascatici care cica fac politica.
    Aidepoulanoastra !

  10. Eu mă este intreb dacă părinții îl mai primesc pe Ciolos acasă sau l-au dezmoștenit după ce și-a vândut țara străinilor. Datele arată așa, dacă mai rămâne Romania in alianța occidentală, in circa 30 de ani, România dispare că țara și popor. Ce nu au reusit , turcii, rușii, austriecii în câteva sute de ani, vor distruge în câțiva ani, guvernanții de astăzi și României. Citu, Johannes, Ghorghiu, Țurcan, Rareș Bogdan … etc, sun vârful aisbergului care va distruge Romania ca țară și popor. Faceți greșeală să-i VOTAȚI și in câțiva ani veți auzi de Romania doar în cărțile de istorie.

  11. Impinge ,,reforme financiare” in buzunarele clientrlei politice. Stim cu toti,ce si cum. Problema e: PANA CAND???