G4Media.ro

40 de persoane au fost arestate în Europa pentru trafic ilegal de…

Sursa foto: Pixabay

40 de persoane au fost arestate în Europa pentru trafic ilegal de migranți

Operațiune de amploare împotriva traficului de migranți în cinci țări europene, printre care Germania, Franța, Țările de Jos și Marea Britanie, transmite Euronews preluată de Rador.

Aproximativ 40 de persoane au fost încătușate. Presupusul lider al rețelei a fost și el arestat, după ce ar fi făcut trafic ilegal cu până la 10.000 de migranți. Ar fi vorba despre un kurd iranian de 26 de ani, a declarat Matt Rivers, de la Agenția Națională a Criminalității din Marea Britanie, la o conferință de presă. Migranții erau aduși în Marea Britanie pe bărci mici sau plute prin Canalul Mânecii.

Poliția a găsit 135 de bărci într-o fermă germană și în depozite olandeze și peste 1.000 de veste de salvare, precum și motoare, pachete de vâsle și numerar folosit pentru contrabandă. „Credem că este cea mai mare operațiune de acest fel împotriva acestei amenințări”, a spus Matt Rivers.

Anul trecut, peste 28.000 de persoane care fugeau de conflicte sau de sărăcie din țări precum Afganistan, Sudan, Somalia și Irak, au ajuns în Regatul Unit prin Canalul Mânecii. O creștere bruscă față de 8.500 în 2020.

Rivers a prevăzut o scădere a numărului de traversări ale Canalului Mânecii, deși ani de măsuri din ce în ce mai stricte ale poliției britanice și franceze nu au făcut nimic pentru a-i descuraja pe cei dornici să încerce călătoria riscantă spre Marea Britanie. (Traducerea Rador: Oana Avram)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...