G4Media.ro

35 de morţi, noul bilanţ al atacului asupra blocului de locuinţe de…

sursa foto: Telegram Anton Gerașenko

35 de morţi, noul bilanţ al atacului asupra blocului de locuinţe de la Dnipro / Soarta altor 35 de locatari din clădire este necunoscută / Doi morți și 14 răniți în rândul copiilor

Numărul persoanelor ucise în atacul cu rachete ruseşti asupra unui bloc de locuinţe din Dnipro a crescut la 35, potrivit oficialilor ucraineni, anunţă News.ro, care citează The Guardian.

Guvernatorul regiunii, Valentin Reznicenko, a confirmat  într-o actualizare transmisă luni dimineaţa pe Telegram că 35 de persoane, între care doi copii, au fost ucise în atac.

Operaţiunea de căutare şi salvare a eventualilor supravieţuitori din Dnipro se desfăşoară de aproape 40 de ore.

În cursul nopţii, salvatorii au scos alţi câţiva morţi de sub dărâmăturile blocului distrus de o rachetă rusească. 39 de persoane au fost salvate, iar 75 au fost rănite. Printre cei răniţi se numără 14 copii. Soarta altor 35 de locatari din clădire este necunoscută.

Căutările sub dărâmături continuă, dar şansele de a mai găsi supravieţuitori sunt tot mai puţine. „Şansele de a mai salva oameni acum sunt minime. Cred că numărul morţilor va fi de ordinul zecilor”, a declarat pentru Reuters primarul oraşului Dnpro, Boris Filatov.

Asumându-şi responsabilitatea pentru loviturile cu rachete de pe teritoriul Ucrainei, Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că acţiunea şi-a atins scopul. „Toate ţintele desemnate au fost lovite. Scopul atacului a fost atins”, a afirmat ministerul rus, fără a menţiona atacul asupra clădirii rezidenţiale din Dnipro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat „tăcerea laşă” a ruşilor în legătură cu atacul.

În schimb, liderul rus Vladimir Putin a declarat la televiziunea rusă de stat că ceea ce el numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina a căpătat un avânt pozitiv. „Dinamica este pozitivă”, a declarat el la televiziunea de stat Rossia-1. „Totul decurge conform planului Ministerului Apărării şi al Statului Major General”, a spus Putin. Cu toate acestea, el a  menţionat că „speră” ca soldaţii ruşi să obţină mai multe victorii. Rusia a revendicat la sfârşitul săptămânii trecute controlul asupra oraşului minier Soledar din estul Ucrainei, ceea ce reprezintă o primă victorie după multe luni de blocaj în Ucraina, însă Kievul contestă acest succes al Moscovei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Rusia iubește Ucraina până o extermină.

  2. Rusia delenda est.
    Nu exista alta solutie pe termen lung. Treaba asta s-a stiut de fapt de multa vreme, dar ne-am amagit singuri.