G4Media.ro

Rusofilii bulgari anunță că își fac partid până la sfârșitul anului/ Liderul…

Sursa: Kremlin.ru

Rusofilii bulgari anunță că își fac partid până la sfârșitul anului/ Liderul mișcării, Nikolai Malinov, a fost acuzat de spionaj

Rusofilii bulgari își vor înregistra propriul partidul până la sfârșitul anului, a declarat pentru ziarul „Trud” președintele Mișcării „Rusofili” din Bulgaria, Nikolai Malinov, care a fost reales în funcție la sfârșitul săptămânii trecute, scrie ziarul Trud, citat de Rador.

„Vrem să facem un upgrade cu un proiect politic”, a spus Malinov. De îndată ce partidul va fi înființat, el va elibera postul de președinte al Mișcării “Rusofili”. Informația despre noul proiect politic au fost anunțată prima dată de TASS.

Se va iniția și o mișcare rusofilă internațională, iar pentru aceasta va lucra intens deputatul de la Ataka – avocatul Yavor Notev. Liderul Mișcării “Rusofili” a fost acuzat de spionaj în 2019. În februarie 2020, secretarul de stat Mike Pompeo a anunțat că judecătorului de la Curtea Specială Andon Mitalov i s-a interzis intrarea în Statele Unite pentru că l-a lăsat pe Nikolai Malinov să meargă în Rusia.

TASS: Rusofilii discută despre crearea unui proiect politic

Mișcarea Națională “Rusofili” a organizat o adunare generală, la care a fost adoptată o nouă strategie pentru activitatea acesteia și au fost stabilite principalele sarcini pentru perioada până în 2024, a informat TASS, sâmbătă.

Informația agenției ruse continuă cu știrea că Nikolai Malinov a fost reales președinte al organizației, iar în Consiliul național al acesteia au intrat 165 de persoane, inclusiv deputați de la diferite partide, personalități marcante ale Bisericii Ortodoxe Bulgare și diferite organizații civice.

„Organizația noastră este condusă de principiul supra-partinic și se bazează pe cooperarea în domeniul culturii. Rusofilia culturală nu poate fi nici de stânga, nici de dreapta, nici liberală, de aceea nu este întâmplător faptul că diferite sondaje de opinie arată că aproximativ 80% dintre bulgari spun că sunt rusofili”, a declarat Malinov pentru TASS.

El a subliniat că, în ultimii ani, și-au schimbat prioritățile în activitate. „Am început să publicăm cărți, să organizăm mai multe concursuri și festivaluri, la care participă zeci de mii de oameni. Doar la Forumul rusofililor de la lacul de acumulare Koprinka, de lângă Stara Zagora, care se desfășoară anual, se adună în mod tradițional între 15.000 și 20.000 de oameni. Lucrăm pentru conservarea monumentelor eroilor războiului ruso-turc (1877-1878) și ale celui de-al Doilea Război Mondial. Ajutăm la dezvoltarea programului de învățare a limbii ruse. Susținem dialogul dintre reprezentanții Bulgariei și Rusiei, subliniind cooperarea în sfera culturală, străduindu-ne să asigurăm un echilibru între activitatea socio-politică și cea cultural-educativă, fără a intra în zona activității politice și de partid”, a explicat Malinov.

“Rusofilii” discută despre posibilitatea completării Mișcării lor cu un proiect politic.”În calitate de expert, vorbesc în mod constant despre evenimentele de la Moscova, despre modul în care ar trebui să se dezvolte relațiile dintre Bulgaria și Rusia – probabil acest lucru irită foarte mult pe cineva”, a spus el.

Malinov a precizat că proiectul privind partidul-politic va fi realizat până la sfârșitul acestui an, iar noua organizație va încerca să participe la viitoarele alegeri parlamentare din Bulgaria.

Sursa: Trud/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dca e spion rus, sa fie anchetat. Daca conditiile din Bulgaria nu sunt prielnice, sa fie adus la Strada Mures numarul 4, unde va fi facut sa spuna si ce lapte a supt de la ma-sa. Democratia va invinge, chiar daca niste unghii vor fi smulse pe parcurs.