G4Media.ro

Nicușor Dan, noi acuzații despre „caracatița infracțională” din primăria condusă de Firea:…

Sursa: PNL

Nicușor Dan, noi acuzații despre „caracatița infracțională” din primăria condusă de Firea: Parcul Verdi, apartamentele pentru medici, Cinematograful Lumina

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat, duminică, într-o conferință de presă, alte trei cazuri din ceea ce numește „caracatița infracțională de la primărie”, respectiv Parcul Verdi, apartamentele cumpărate pentru medici în Greenfield și tranzacția cu Cinematograful Lumina, dezvăluită de G4Media.ro. În plus, Nicușor Dan susține că Gabriela Firea ar fi comis mai multe infracțiuni prin acordul încheiat cu familia Constanda.

„Continuăm să vorbim astăzi despre caracatița infracțională din Primăria Capitalei. O să vorbim, astăzi, de imobiliare și o să vă readuc aminte trei cazuri, ele au fost deja prezentate în presă”, a spus Nicușor Dan.

El a vorbit despre Parcul Verdi, unde a fost cumpărat cu 50 de milioane de euro un teren, iar „prețul a fost de 10 ori mai mare decât prețul de piață și mai mult decât atât, după ce proprietarii care au vândut, au acceptat un preț de 1100 de euro pe metru pătrat, Primăria s-a grăbit să le dea, printr-un nou acord, un preț și mai mare decât acceptaseră, 1300 de euro pe metru pătrat”. Printre beneficiari se află și Dragoș Săvulescu, a precizat Nicușor Dan.

În continuare, candidatul dreptei a vorbit despre tranzacția cu Cinemtograful Lumina, dezvăluită de G4Media.ro.

„Al doilea caz de care vreau să vă aduc aminte, o investigație G4Media, cinema Lumina, este un cinematograf de pe bulevardul Elisabeta, cumpărat de Primăria Capitalei, cu prețul de 1,6 milioane de euro. Firma care a intermediat tranzacția, avea sediul social la momentul la care a intermediat tranzacția, într-un apartament deținut de Gabriela Firea. Apartament în care, chiar Gabriela Firea își avea domiciliul legal, în baza căruia a candidat la Primăria Capitalei. Ea locuind, de fapt, în Voluntari, după cum bine știm. Aceeași firmă care a intermediat tranzacția Primăriei Capitalei este cea care s-a ocupat de vânzarea unui complex imobiliar din Voluntari al familiei Pandele, așa cum a scris G4Media. Mi-ar fi plăcut ca această investigație să fie preluată de televiziunile care, în momentul acesta, Antena3 și România Tv, ca să fie foarte clar, care, în momentul acesta , se ocupă de campania de denigrare împotriva mea”, a spus Nicușor Dan.

El a vorbit, de asemenea, despre apartamentele pentru medici cumpărate în complexul Greenfield, de mai multe dimensiuni, „dar pentru apartamentele de 3 camere, Primăria a plătit 113.000 de euro pe apartament. În condițiile în care, pe oferta publică a dezvoltatorului imobiliar, prețul era de 92.000 de euro. Un dezvoltator scoate la vânzare apartamente de 90.000 de euro, Primăria Capitalei cumpără apartamente și dă pe ele cu 20% mai mult”.

De asemenea, tot pentru medici au fost cumpărate apartamente în zona Prelungirea Ghencea, oferta dezvoltatorului era de 75.000 de euro și Primăria le-a cumpărat cu 121.000 de euro, cu vreo 60-70% mai mult, a susținut Nicușor Dan.

Conform acestuia, medicii nici nu au mers în aceste apartamente și, „în momentul acesta, Primăria se roagă de personalul din spitalele care îi sunt în subordine să se ducă să locuiască în aceste apartamente, ajungând ca în aceste apartamente cumpărate pentru medici, să locuiască brancardieri și chiar șoferi din spitalele municipalității”.

Nicușor Dan s-a referit și la cazul Constanda, cu care primăria ar fi semnat un acord.

„Acest act spune următoarele lucruri, spune că Primăria îi va plăti lui Constanda 18 milioane de euro, în prima jumătate a anului 2020, că Primăria Capitalei va da familiei Constanda un teren de 7000 de metri pătrați pentru stingerea a 30 milioane de euro din datorie și mai spune că, din datoria rămasă, care este undeva la 70.000 de euro, 40% o să fie plătită până la sfârșitul anului 2020. Și sunt trei elemente de ilegalitate, dintre care ultimele două sunt infracțiuni. Prima, Municipiul București nu are voie să vândă pentru că, practic, este un schimb, o vânzare. Nu are voie să vândă un teren din proprietatea sa fără să facă o licitație publică. Al doilea lucru, care este infracțiune prevăzută de legea finanțelor publice locale, este că primarul general nu are voie să se oblige la plăți pe care nu i le-a acordat Consiliul General prin bugete aprobate. Este ca și cum Guvernul ar face plăți pe care nu i le-a aprobat Parlamentul prin legea bugetului și, repet, aceasta este o infracțiune prevăzută de legea finanțelor publice locale”, a declarat Nicușor Dan.

El a susținut că mai există un caz similar, iar Gabriela Firea s-a obligat, printr-un acord, să îi plătească lui Creștin Vasile Teodor suma de 13 milioane de euro.

„Primarul General s-a obligat, față de niște privați, să plătească din conturile municipalității, dublu față de cât îi permisese Consiliul General să o facă și aceasta este o infracțiune prevăzută de legea finanțelor publice locale. (…) Familia Constanda era de acord să primească un teren de 7000 de metri pătrați ca să stingă o datorie de 30 de milioane de euro și primarul propune să-i dea 15.000 de metri pătrați, ca să stingă o datorie de 22 de milioane de euro. Este un act prin care primarul Firea a acționat împotriva mandatului bucureștenilor și, evident, infracțiune”, a arătat candidatul dreptei.

„Concluzia pe care o am este că în aceste alegeri avem de ales între Firea la Primărie sau Firea la pușcărie”, a subliniat Nicușor Dan.

Sursa foto: PNL

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Nicusoare, eu zic sa-ti vezi de propria caracatita din care fac parte inclusiv interlopii. Vezi-ti de barna din ochii tai ca nu esti cu nimic mai presus decat Firea.

    • buscu ?

    • @Eugen,
      Vrei sa-ti desenez si caracatita infractionala din primarie, asa cum ti-am desenet masca de protectie respiratorie, sau suferi de octopodofobie si ma pot trezi cu tine pe nepusa masa?

    • Tovarășe Eugen !
      Pe cine aperi ,Omule ?
      Pe o Parașuta a Varanului ?
      Nu sunteți deloc subtili .
      Poate că lucrezi la Tov. fi rea .
      O Năpârcă ! O Mahalagioaica !
      Nu vezi ce Jigodii Bătrâne ,securiste și comuniste vrea sa fie in Ccmb ?

    • Eugene, vezi măh că interlopul ăla era mai prieten cu pesedeii tăi decât cu bolovanul de Nicșor.
      Ia întreabă-te cum a ajuns propaganda Firei să aibă înregistrarea dintre Dan și Câine, că doar nu o furniza primul…. daca ai logică și nu ești măgar, poți recunoaște răspunsul

  2. dragos savulescu ? condamnatul care a fost facut scapat de institutiile statului ? Alea cu salarii, pensii si privilegii de neimaginat pentru simplii cetateni ?

  3. Ce s-ar postacii în apărarea firea sirma in cur.
    Firea sirma in cur va primi un șut în cur.

  4. De milioanele din taxele cetatenilor bagate in reclame care ruleaza cu frenezie de onanist in media, nu vorbeste nimeni ?

    • Sau de reclama rulata in disperare in autobuzele STB, cea cu „TU-TU-TUUU Mergem impreuna! Lasati-va masina acasa macar o zi pe saptamana!”, la nivel sonor maxim, poate-poate or determina prostii care inca mai mergeau cu turcismele firii sa mearga totusi cu altceva?

      Campanie platita din bani publici catre National FM, in care o gramada de „VIP-uri” locale, gen blog-erii care lucrau pe laptop in autobuze de acum ceva timp, se lauda de cat de mult merg ei cu autobuzele…
      Poate libanezul, fost PNL-ist actual PSD-ist, care ocupa functia de director STB ar putea sa dea cateva relatii. Daca-i da voie shefa FiiRea, adica!

  5. Mafia a uzurpat Romania iar ND a tacut malc.

    • Te doare tare, asa-i?
      Sa zica vreunul ceva rau de toapa, iar tu sa nu poti decat s-o sai pe whataboutisme penibile, gen „ND stia, dar a tacut din gura! El e vinovat!”

      Penibil, Milica, penibil!

    • Nu a tăcut. A facut ce a putut din pozitia lui, dar nu ati avut ochi se vedeți. Acum doare, cum bine spune Mihai, si parca totul e dat peste cap… Asta se întâmplă cand lumea votează o țoapă, care s-a facut remarcata prin comportamentul ei de mahala in care din păcate se regăsesc inca multi. Esti unul dintre ei, Emil?

  6. Mihai,nu i nimeni in spatele acestui milica.
    Cred ca vre o aplicatie care posteaza instant la fiecare articol legand doua trei cuvinte fara mare sens.Vezi istoricul si postarile.

  7. NIcusor Dan nu are o caracatita in spate. Daca ar fi avut , era si el mai avut. Nu va bateti joc de competente. Ptr.ca sunt multi beneficiari ai Primariei care incerca sa mentina in continuare mafia in primarie. Din aceasta cauza, Capitala a ramas ca acum 30 de ani , cu exceptia unor constructii noi , amplasate in mod haotic. Succes N. Dan.

  8. Dar DNA ce face? Știe toată țara ce nu știe DNA-ul. Numai din chermeze țoapa a sifonat milioane de euro. Numai din decorațiuni chinezești a mai sifonat alte milioane de euro. Asta în timp ce a lăsat fără apă caldă cel mai mare oraș al țării. Plus pomenile electorale de reglări hormonale, biciclete și vacanțe în Grecia. Astea cu ce firme s-au făcut? Cum au fost alese? Văd că mai nou cumpără locuințe de la dezvoltatori imobiliari. În general dezvoltatorii imobiliari de la capătul Bucureștiului sunt clanurile interlope. Știe orice prost asta. Așadar Primăria Capitalei este conductă de bani publici pentru clanurile interlope. Și DNA doarme liniștit. La licitația deturnată în favoarea turcilor a dormit liniștit DNA. La angajarea tuturor pilelor și neamurilor pe șpagă și incompetență a dormit linștit DNA. Firea ar trebui să aibe vreo 300.000 de dosare penale de delapidare până acum și să fie condamnată în minim jumătate pentru tot ce a furat din București. A, și ultima noutate – Primăria a fost falimentată! Și DNA doarme liniștit. A devenit cumva delapidarea banului public noua politică de stat în România? Că văd că este tolerată de 4 ani în București. Nimeni nu zice nimic. Reclamele în care se laudă cu nimicul pe care l-a făcut rulează în draci din 5 în 5 minute pe toate televiziunile bugetofage și toată lumea acceptă.

    Și ultima cireașă de pe colivă este că în jurul Bucureștiului clanuri interlope mână în mână cu mafia italiană ard deșeuri noaptea și gazează un oraș de 3 milioane de locuitori. Și toată lumea stă relaxată. Nimeni nu e prins. Deșeurile ard și nu poți ține noaptea geamul deschis.

    Să mai aud eu români cretini că ei „vor o țară ca afară” – VREȚI O ȚARĂ CA AFARĂ, DAR VĂ PLACE SĂ FIȚI FURAȚI CA ÎN AFRICA!

    • Am zis ca nu mai comentez, dar acum nu mă pot abține: ai scris foarte bine! Sunt absolut de acord cu tine!

  9. ”Alo, Penitenciarul Târgșor? Pentru ”Enormitate” ați pregătit vreun culcuș, sau o s-o legați direct de gratii cu sârma din dotare..?”

  10. Mihaita am vazut su s ar- ul tau!
    Mai atent baiatu’!

    • Tovarășe Eugen !
      Pe cine aperi ,Omule ?
      Pe o Parașuta a Varanului ?
      Nu sunteți deloc subtili .
      Poate că lucrezi la Tov. fi rea .
      O Năpârcă ! O Mahalagioaica !
      Nu vezi ce Jigodii Bătrâne ,securiste și comuniste vrea sa fie in Ccmb ?

  11. Mucușor, ai început să plictisești. După traficul ăla de influență pe care susții tu că îl ai în fișa postului de parlamentar, sună a gol povestea asta cu caracatița.

  12. Care trafic și care influență, mă? Știi măcar ce-s alea?
    Dar de șpăgile Firei de ce nu se plângi?

  13. Cati oameni de bun simt si educați sunt roși de răutate în paginile comentate!!Daca are timp de planșe cu animale marine ,cum de nu gaseste timp sa ne lămurească în ce calitate a intervenit pentru a interveni in justiție in apărarea unui „amarat”de interlop care,a construit o casă și un restaurant pe numele altei persoane exact în parcul copiilor(Ce denumire ingrată tinand cont de context!!).Totodata,în ce perioada a fost olimpic la matematică dacă acum este MEDIATOR sau avocat,pentru că suntem cam de-o vârstă și,pe vremea lui Ceausescu”afara”ieseau doar sportivii olimpici!Si daca tot face pe bunul samaritean de ce nu a intervenit în cazurile abuzurilor asupra copiilor,asupra minorelor, abuzurile dna,Anaf și alte instituții de forță care au hărțuit românii zeci de ani prin instanțe!Sau abuzurile privind refuzul de a trata bolnavii de cancer sau de a le pune la dispozitie medicamentatia!!De ce nu vreti sa vedeti,cu bunul simt care va caracterizează, decât URA și persoanele care fac ceea ce voi gândiți,adică rău altor persoane!!!