G4Media.ro

Rusia aprobă medicamentul antiviral Coronavir, care tratează forme ușoare și moderate de…

Rusia aprobă medicamentul antiviral Coronavir, care tratează forme ușoare și moderate de COVID-19/ Medicamentul va fi distribuit în farmaciile ruseşti de săptămâna viitoare

Rusia aprobă medicamentul antiviral Coronavir, care tratează forme ușoare și moderate de COVID-19/ Medicamentul va fi distribuit în farmaciile ruseşti de săptămâna viitoare

Rusia a autorizat medicamentul antiviral Coronavir, produs de compania R-Pharm şi destinat tratării formelor uşoare şi moderate de COVID-19, a anunţat vineri această societate farmaceutică, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit R-Pharm, noul tratament ar putea fi distribuit începând de săptămâna viitoare în farmaciile din Rusia.

Autorizarea medicamentului Coronavir, aprobat în iulie pentru administrare în spitalele ruseşti, survine după ce Rusia a autorizat în luna mai un alt medicament pentru tratarea COVID-19, Avifavir. Ambele au la bază molecula favipiravir, dezvoltată în Japonia. Avifavir este folosit în spitale începând din iunie, dar încă nu este disponibil în farmaciile ruseşti.

R-Pharm mai precizează că a obţinut aprobarea pentru Coronavir după testele clinice de fază a treia la care au participat 168 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Acesta este însă un eşantion redus comparativ cu cel de câteva mii de pacienţi folosit de cercetătorii britanici în cazul dexametazonei, un steroid aprobat vineri de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ca tratament împotriva COVID-19.

Sursa Foto: Plenglish.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. adica pe alea care se vindeca de la sine

  2. Așteptăm rata reală a mortalității în Rusia.
    Încrederea în tot ce este legat de Rusia este aproape nulă.

  3. Putin l-a incercat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.