G4Media.ro

300 de migranţi din Grecia s-au mutat într-o tabără de corturi, după…

300 de migranţi din Grecia s-au mutat într-o tabără de corturi, după incendiul care a distrus Moria

În jur de 300 de migranţi s-au mutat temporar într-o tabără de corturi pe insula elenă Lesbos în urma incendiului uriaş care a distrus tabăra Moria, a relatat duminică radioteleviziunea greacă ERT, preluată de dpa și Agerpres.

Toţi migranţii trebuie să facă un test rapid de depistare a infecţiei cu coronavirus înainte de a se putea muta în adăpostul temporar, pe care oficialii greci se grăbesc să-l ridice după ce incendiul de miercuri a lăsat mii de persoane fără un acoperiş.

Potrivit ERT, care citează Ministerul Sănătăţii, în urma testelor au fost depistate şapte noi cazuri de coronavirus. Persoanele în cauză au fost transferate într-o zonă izolată.

Autorităţile caută şi alte locuri unde să ridice corturi.

Mulţi migranţi cer să fie lăsaţi să ajungă în Europa Occidentală.

Peste 12.000 de oameni trăiau în tabăra Moria, în condiţii de suprapopulare, atunci când aceasta a ars aproape în întregime în urma unor tulburări şi incendieri.

Tensiunile sunt la cote ridicate pe insula Lesbos, unde unii migranţi au ciocniri cu poliţia şi dau foc restului taberei, iar localnicii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de situaţie. Mulţi dintre ei spun că nu mai vor ca insula să găzduiască o altă tabără de migranţi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.